ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Το βραβείο «Αριστέα Μπουγάτσου» στον Κωνσταντίνο Στυλιανό Νικολακόπουλο [εικόνες – βίντεο]

 

0


Σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα έγινε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της σχολικής εορτής για την επέτειο του «ΟΧΙ», στο Λύκειο Γαργαλιάνων η απονομή του Βραβείου Αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» στον μαθητή της Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2016 – 2017, Κωνσταντίνο Στυλιανό Νικολακόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης, 18.19, από το σχολείο, στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως στη σεμνή τελετή απονομής συμμετείχε και η αδερφή της Αριστέας Μπουγάτσου, Γιάννα, η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη.

Το βραβείο έχει θεσμοθετηθεί από φίλους της πρόωρα χαμένης Γαργαλιανιώτισσας δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου και αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη του πρωτεύσαντα μαθητή για την αντιμετώπιση μέρους των δαπανών των σπουδών του. Συνίσταται δε στην καταβολή ποσού 2.500 ευρώ εφάπαξ, καθώς και τιμητικού διπλώματος.

Η  μαθήτρια και Πρόεδρος του 15μελους του Λυκείου Γαργαλιάνων Αθανασία Βλαχαδάμη προλόγισε την απονομή του βραβείου παρουσιάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό της Αριστέας Μπουγάτσου. Στη συνέχεια ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Ρούσης απένειμε το βραβείο εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του σχολείου στους συγγενείς και φίλους της Αριστέας Μπουγάτσου.

Ο Κωνσταντίνος Στυλιανός Νικολακόπουλος, που παρέλαβε το βραβείο, επισήμανε: «Η σημασία της στιγμής αυτής είναι για εμένα πιστέψτε με τεράστια, είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές για τη μέχρι τώρα πορεία και ίσως όχι μόνο, και τούτο γιατί έχω την τιμή να παραλαμβάνω σήμερα ένα βραβείο το οποίο αφιερώνεται στη μνήμη και έχει το όνομα «Αριστέα Μπουγάτσου». Δυστυχώς δεν είχα ποτέ την τύχη ποτέ να την γνωρίσω, ούτε ήμουν σε ηλικία όψιμη για να αντιληφθώ μέγεθός της σαν δημοσιογράφο […] ». Στην συνέχεια ευχαρίστησε την οικογένειά του, αλλά και όλους του καθηγητές του κατά την δωδεκαετή πορεία του στα σχολικά πράγματα διότι, όπως ο ίδιος ανέφερε,  ο καθένας μπόρεσε να του δώσει κάτι ξεχωριστό.

1

2

3

4

5

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button