ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Γεμάτη φύκια η παραλία στο Βρωμονέρι – Επιστολή διαμαρτυρίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρωμονερίου [εικόνες]

Το Δ.Σ. του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Βρωμονερίου «Ο Άγιος Φανούριος» με επιστολή του προς το gargalianoionline εκφράζει τα παράπονα του προς την Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και την καταγγέλλει για αδιαφορία.

Τα μέλη του συλλόγου εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους καθώς μετά την συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συλλόγου, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, με τον Δήμαρχο Τριφυλίας και τοπικούς παράγοντες και ενώ δόθηκαν υποσχέσεις για τον εξωραϊσμό της περιοχής, δύο μήνες μετά δεν έχει γίνει το παραμικρό στην περιοχή.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Βρωμονέρι 6/6/2018
Όταν σε απογοητεύει ο άνθρωπος μην το αναλύεις πολύ….Δεν έφταιγε ο ίδιος…
Τόσος ήταν.. Μ. Αναγνωστάκης
ΥΠΟΜΟΝΗ
Η υπομονή είναι η ικανότητα να περιμένουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα αποτέλεσμα ή μια εξέλιξη χωρίς να ενοχλουμαστε ή να αναστατωνομαστε…
Πόση υπομονή μπορούμε να κάνουμε λοιπόν κύριοι της τοπικής αυτοδιοικησης η κατάσταση έγινε μακροχρόνια Η συνάντηση με τον πολιτιστικό σύλλογο Βρωμονεριου έγινε στις 28 Μαρτίου. Από τότε μέχρι σήμερα μόνον λόγια και πολιτικαντικες απαντήσεις λαμβάνουμε από τους “υπεύθυνους”.
Πρώτα οι παραλίες θα καθαριστουν τον Μάιο για την διάσωση της καρέτα – καρέτα(υπεύθυνη πρασίνου), τα σκουπίδια θα μαζεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα προστεθούν κάδοι, θα καθαριστουν δάφνες, γρανες, θα καθαριστεί ο σκουπιδοτοπος του Βρωμονεριου, θα καθαρίσουμε, θα ρίξουμε χαλίκι σε δυο αγροτοδρομους, θα θα θα θα…….Εδώ και ένα μήνα περίπου μιλάμε με τον εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου αφού είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Δημαρχο, Αντιδήμαρχο και είχε αναλάβει ο ίδιος να διεκπεραίωσει τα κακώς κείμενα της περιοχής μας…..
Τα νέα του σήμερα ΥΠΟΜΟΝΗ χάλασε η μπουλντόζα, δεν έχουμε φορτηγό, δεν έχουμε εικόνα το ακούσαμε και αυτό…
Κύριοι φτάσαμε στο καλοκαίρι πότε το βλέπετε να γίνονται όλα αυτά τα πολλά!!!!
Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη η αδράνεια της τοπικής αυτοδιοικησης να επιτρέπει την εμφάνιση φαινομένων σαν αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα με την καθαριότητα και την ανάδειξη του τόπου μας ως τουριστικό προορισμό.Καταλήγοντας λοιπόν και από την εμπειρία χρόνων, όλοι καταλαβαίνουν….μα με τα αυτονόητα έχουμε ένα θέμα….ίσως να γοητευονται παρακαλώντας τους!!

Ο πρόεδρος
Αγγελόπουλος Βασίλης
Η Γραμματέας
Παναγοπουλου Ιωάννα

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Κύριε Πρόεδρε του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρωμονερίου εύχομαι καλή δύναμη!
    Σας υπενθυμίζω ότι εδώ και 10ετίες η Δημοτική Αρχή (Γαργαλιάνων πριν & Τριφυλίας από το 2010), δεν έβλεπε με καλό μάτι τον όμορφο οικισμό του Βρωμονερίου.
    Απαξίωσε λόγω ανικανότητας και αδιαφορίας τα Ιαματικά Λουτρά του Βρωμονερίου…
    άφησε να λεηλατηθεί το κτήριο των λουτρών που ποτέ δεν αξιώθηκε να λειτουργήσει…
    το πανέμορφο λιμανάκι έχει πνιγεί στα φύκια και τα σκουπίδια…
    στο υπέροχο ντοκιμαντέρ του καναλιού της Βουλής για τον Δήμο Τριφυλίας δεν ακούστηκε ούτε από σπόντα το όνομα “Βρωμονέρι” (γιατί άραγε;).

    Οι Δημοτικές Αρχές με την παντελή αδιαφορία τους για το Βρωμονέρι θα έπρεπε να είχαν ξεσηκώσει όχι μόνο τους εκεί κατοίκους αλλά όλους τους Γαργαλιανιώτες…
    Ξέρουν όμως (οι άρχοντες ντε…) ότι η γενική αδιαφορία των πολιτών και ο ωχαδερφισμός καλά κρατούν, γι᾽ αυτό και συνεχίζουν να μην δίνουν δεκάρα για το Βρωμονέρι και όχι μόνο…

    Την μοναδική φορά που θυμάμαι να είχε αγανακτήσει ο κόσμος και να είναι οργισμένος ήταν πριν 11 χρόνια όταν είχαν “απαξιωθεί” οι περιουσίες όλων με το ψήφισμα μιας ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (εκτός ενός που απουσίαζε… ο Α.Κ.)
    Είχαν αποφασίσει οι αθεόφοβοι να διπλασιάσουν σε 8 στρέμματα την ελάχιστη έκταση για χτίσιμο ενός σπιτιού στις εκτός σχεδίου περιοχές…
    Τότε και μόνο τότε ξεσηκώθηκαν οι πολίτες και κατάφεραν με τις φωνές τους στη Βιβλιοθήκη να ανακαλέσουν την ομόφωνη απόφαση 159/2007 που “απαξίωνε” τη γη μας!

    Μετά… εδώ και 10 χρόνια, επικρατεί σιωπή και ηρεμία… όλα πάνε καλά!
    Μούγκα στη στρούγκα…
    Και το νερό είναι πεντακάθαρο και το τουριστικό φτιάχτηκε και τα λουτρά του Βρωμονερίου λειτουργούν και το λιμάνι του Μαράθου έγινε καινούργιο και ο βιολογικός έγινε και οι αγροτικοί δρόμοι ασφαλτοστρώθηκαν και ο αμιαντοσωλήνας (αγωγός νερού από Αλικοντούζι) χιλιομέτρων αντικαταστάθηκε και νερό άφθονο έχουμε και ο περιβόητος δρόμος της Βάλτας τελείωσε επιτέλους και και και….
    Ζούμε δηλαδή σε έναν πραγματικό παράδεισο και είμαστε στραβάδια που δεν το βλέπουμε… Είμαστε αχάριστοι!

    Το 2014 κάθισε στο σκαμνί ο τελευταίος δήμαρχος Γαργαλιάνων κατηγορούμενος για παροχή “ακατάλληλου για την Δημόσια Υγεία νερού” στους πολίτες των Γαργαλιάνων, με αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας Κυπαρισσίας και αθωώθηκε…
    Ξέρετε πόσοι Γαργαλιανιώτες (από τους 8.000 που έπιναν το νερό του Δήμου) νοιάστηκαν να παρακολουθήσουν την δίκη του Δημάρχου; ΤΡΕΙΣ (3) !!!
    Θα μου πείτε φυσικά… “καλά δίκες δημάρχων γίνονται κάθε μέρα στην Ελλάδα, είναι κάτι το συνηθισμένο”. Δίκιο έχετε…
    Ακόμα και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου αναρωτήθηκε.
    Το μόνο που μπορούσα να πω ήταν ότι βρίσκονταν στα καφενεία…
    και γι᾽ αυτό το λόγο στο δικαστήριο ήταν ΤΡΕΙΣ (3) μόνο Αγανακτισμένοι Ενεργοί Πολίτες !!!

    Τι δεν καταλαβαίνετε αγαπητοί μου συμπατριώτες;
    Ποιοι φταίνε για την κατάντια μας;
    Την απάντηση την έχει ο καθρέφτης…

  2. πληροφορίες και ψίθυροι από επαΐοντες της πλατείας, λένε ότι το Βρωμονέρι θα μετονομαστεί σε Βρωμοπαραλία, συνεπώς δεν θα χρειαστεί να γίνει η εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού – εξωραϊσμού. Επίσης θα γίνει φαντασμαγορική πανήγυρις της νέας ονοματοδοσίας με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, στολές και αρχοντικό καλαματιανό όσα να μην τρέχει τίποτα. Φήμες λένε ότι θα μεταδοθεί ζωντανά από το AlJazeera.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button