Αγροτικά

Για την άνοιξη του 2018 μεταφέρεται η ένταξη των επιλαχόντων νέων αγροτών στο πρόγραμμα

Με μία διαδικασία επαναπροκήρυξης του μέτρου ενίσχυσης των Νέων Γεωργών (μέτρο 4.1 του ΠΑΑ) για τις περιφέρειες που είχαν πολύ μεγάλο αριθμό αιτήσεων στην πρώτη προκήρυξη, περιέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, το πώς θα ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιλαχόντες. Εάν προχωρήσει έτσι η διαδικασία, το πιθανότερο είναι να φτάσουμε Μάρτιο και αργότερα, προκειμένου να γίνει η δεύτερη προκήρυξη και να αξιολογηθούν εκ νέου οι αιτήσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ ο κ. Αποστόλου στις 13 Ιανουαρίου,  απάντησε στην ερώτηση “τι θα γίνει με τους επιλαχόντες στο πρόγραμμα για τους νέους αγρότες”, τα εξής:

“Είναι ένα ζήτημα που έχει σχέση με περιοχές που ζήτησαν να ενταχθούν περισσότεροι από αυτούς που μπορούσαν να καλυφθούν από τα διαθέσιμα ποσά. Εμείς αυτή την ώρα έχουμε περάσει την πρώτη φάση, υπάρχουν Περιφέρειες που έχουν καλύψει το ποσό που τους αντιστοιχούσε και έχουν ανακύψει ανάγκες για επιλαχόντες που θέλουν να ενταχθούν, υπάρχουν Περιφέρειες που δεν κάλυψαν όλο το ποσό. Υπάρχουν περιθώρια. Τα χρήματα αυτά τα συνδιαχειριζόμαστε με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με την οποία είμαστε σε μία συνεννόηση. Επομένως αφού γίνει η προκήρυξη των Περιφερειών που δεν έχουν καλύψει το ποσό, αυτό θα τελειώσει περίπου στο τέλος του Γενάρη,  θα μπούμε στην επόμενη προκήρυξη, έχουμε ένα ποσό διαθέσιμο. Δεν μπορώ  όμως να σας πω ότι θα καλυφθεί το σύνολο. Υπολογίζουμε ένα μεγάλο ποσοστό των επιλαχόντων να καλυφθεί. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουμε δυνατότητες χρηματικές, είναι θετικό ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Η ενίσχυση των νέων αγροτών δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο ποσό για να μπουν στην αγροτική δραστηριότητα, έχουμε και άλλα μέτρα όπως είναι τα σχέδια βελτίωσης κ.ά. Έχουμε δηλαδή δυνατότητες στήριξης μέσα από τα αποθέματα που προσπαθούμε να διασφαλίσουμε για τους νέους αγρότες και να τους καλύψουμε.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button