Κόσμος

Δέκα άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο στην Κίνα μπροστά σε χιλιάδες θεατές

 

china_ektelesh_1.jpeg


Σε θάνατο καταδικάστηκαν 10 άνθρωποι στην Κίνα, καθώς το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για κατηγορίες που συνδέονται με τα ναρκωτικά. Η ποινή τους απαγγέλθηκε ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αμέσως μετά τους οδήγησαν σε εκτέλεση.

Οι δέκα άνθρωποι εκτελέστηκαν αμέσως μετά την απαγγελία της ποινής, στην Λουφένγκ, στην επαρχία Λουανγκτόνγκ, περίπου 160 χιλιόμετρα έξω από το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τέσσερις μέρες πριν το γεγονός, οι κάτοικοι της περιοχής προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν την καταδίκη, με επίσημη ενημέρωση που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με τον Guardian, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο στάδιο με οχήματα της αστυνομίας, που είχαν αναμμένες τις σειρήνες. Κάθε κατηγορούμενος πλαισιωνόταν από τέσσερις αστυνομικούς που φορούσαν γυαλιά ηλίου.
Χιλιάδες παρακολούθησαν το θέαμα, ενώ ορισμένοι αναφέρουν ότι εκεί βρίσκονταν και μαθητές, που φορούσαν τις σχολικές ποδιές.

Ο υψηλότερος δείκτης εκτελέσεων στον κόσμο

Στην Κίνα οι εκτελέσεις κάθε χρόνο ξεπερνούν τις συνολικές εκτελέσεις στον υπόλοιπο κόσμο, παρότι τα ακριβή στοιχία δεν δημοσιοποιούνται και θεωρούνται κρατικό μυστικό. Πέρυσι, υπήρξαν 2.000 θανατικές ποινές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dui Hua Foundation, οργάνωσης με έδρα τις ΗΠΑ. Άλλωστε, η θανατική ποινή προβλέπεται και για εγκλήματα που αφορούν τη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και οικονομικά εγκλήματα.

Ωστόσο, τα δγημόσια δικαστήρια είναι σπάνια. Συνήθως, το δικαιικό σύστημα ευνοεί τους εισαγγελείς. Τα ποσοστά καταδίκης από τα δικαστήρια αγγίζουν το 99,9%. Ωστόσο, η τάση των ανοιχτών δικαστηρίων θυμίζει τις πρώτες μέρες της Λαϊκής Δημοκρατίας.

Περιστατικό δημόσιας καταδίκης δεν συνέβη πρώτη φορά στο Λουφένγκ. Οκτώ άτομα καταδικάστηκαν σε θάνατο για εγκλήματα ναρκωτικών και εκτελέστηκαν εδώ και πέντε μήνες σε παρόμοια δημόσια δίκη, σύμφωνα με κρατικά μέσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button