Ελλάδα

Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί θα είναι 120 -Βόμβες για ανεπαρκείς υπουργούς

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς για τις ευθύνες στην φονική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας.

«Διαπίστωσα ένα απίστευτο σκηνικό συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων. Δεν γνωρίζω ποιος στήνει ένα τέτοιο σκηνικό, ξέρω ότι προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη από αυτούς που τις έχουν σε όσους ήταν στην πρώτη γραμμή» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Μπουρνούς.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Πραγματικοί ένοχοι είναι αυτοί που άφησαν τον κόσμο να καεί. Δεν τον προειδοποίησαν, δεν τον βοήθησαν, τον άφησαν να καίγεται, δεν μπήκαν μέσα. Αυτοί που φταίνε είναι αυτοί που ήταν ανεπαρκείς» είπε με έμφαση λέγοντας ότι αυτά τα κατέθεσε και στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

«Μπορούν να δουν από τις κάμερες κυκλοφορίας, πως κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε όταν πέρασε η φωτιά στο Μάτι. Κανένα πυροσβεστικό δεν κάηκε ενώ κάηκαν 400 οχήματα» είπε ο κ. Μπουρνούς.

«Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν ήμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο» πρόσθεσε.

Επίσης ο δήμαρχος Ραφήνας διέψευσε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου, ο οποίος ήταν εκτός και μου είπε “Βαγγέλη δεν μπορώ να σε βοηθήσω, απευθύνσου αλλού”». Απέφυγε να πει ποιον πήρε μετά, αφήνοντας ωστόσο υπόνοιες για συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος…», επεσήμανε ο δήμαρχος Ραφήνας.

Σε ερώτηση γιατί δεν έλαβε εντολή για εκκένωση, απάντησε: «Νομίζω επικράτησε πανικός. Η φωτιά έτρεψε πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα».

Οσο για τον αριθμό των νεκρών, ο κ. Μπουρνούς ο οποίος από τα πρώτα 24ωρα κάνει λόγο για τριψήφιο αριθμό νεκρών, είπε:

«Σας λέω από την αρχή ότι θα είναι τριψήφιο το νούμερο, γιατί ήμουν μέσα στη φωτιά. Σας λέω ότι οι νεκροί θα είναι 120. Ακουσα ότι βρέθηκε άλλος ένας νεκρός πριν από λίγο. Όλοι οι αγνοούμενοι φυσιολογικά δεν είναι εν ζωή, εκτός αν δεν έχουν ταυτοποιηθεί κάποιοι νεκροί και κλείσει ο κατάλογος με ταυτοποίηση κάποιων ανθρώπων που αγνοούνται και τους βρουν ότι είναι μέσα στους νεκρούς. Αν ο αριθμός των νεκρών με τον αριθμό των αγνοουμένων είναι προσθετικός, είναι πάνω από εκατό» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button