Τοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Αλληλεγγύη και ανθρωπιά σε όσους έχουν ανάγκη, στα λόγια αλλά… όχι και στην πράξη

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Πως είναι δυνατόν… ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης (25/7) βγήκε ανακοίνωση από το γραφείο του Δήμαρχου η οποία ανέφερε πως αναβάλλονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Τριφυλίας μέχρι και τις 31 Ιουλίου… το βράδυ της ίδιας ημέρας σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας ενέκρινε με ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών του τα πρωτογενή αιτήματα για τη διάθεση πιστώσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις με πανηγύρια και συναυλίες μέχρι και το τέλος Ιουλίου!

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Ιουλίου 2018 σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Δημάρχου ανέφερε,

«Με απόφαση Δημάρχου λόγω των τραγικών γεγονότων που πλήττουν τη χώρα μας αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του  μηνός Ιουλίου. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς με νέα ανακοίνωση».

Ωστόσο, απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια στις 27 Ιουλίου αναφέρει τα εξής:

«Την 25η Ιουλίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.00 μ.μ. στο Δημ. Κατάστημα Φιλιατρών, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ύστερα από την 583/18.07.2018 πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη του Δ.Σ., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’). Σε σύνολο έντεκα (11) τακτικών μελών βρέθηκαν παρόντα τα επτά (7) μέλη: Π

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 1. ΜΠΟΥΓΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ 2. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3. ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 4. ΔΙΑΚΟΥΜΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ 5 . ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 6. ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ.

ΑΠΟΝΤΕΣ 1. ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2. ΠΑΝΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 3. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 4. ΣΚΙΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Διαπιστωθείσης της νομίμου απαρτίας ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εγκρίσεως των ακόλουθων πρωτογενών αιτημάτων και διάθεση πιστώσεων αυτών, οικονομικού έτους 2018.

  • Λαϊκό Πανηγύρι στη Βρύσες – 26/7 600 ευρώ
  • Συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας & Φιλαρμονικής Καρπενησίου στο Κοπανάκι – 27/7 670 ευρώ
  • Λαϊκό Πανηγύρι στη Βάλτα – 27/7 600 ευρώ
  • Μουσική Συναυλία στον Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς – 28/7 8.500 ευρώ
  • Διάβαση ποταμού ΝΕΔΑ – 28/7 500 ευρώ
  • 3η Συνάντηση Χειροτεχνών – 27,28,29/7 στους Γαργαλιάνους 600 ευρώ
  • Μουσική Συναυλία, αφιέρωμα στη Λίνα Νικολακοπούλου στο Πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά – 29/7 8100 ευρώ
  • Παράσταση Καραγκιόζη στο Κοπανάκι – 29/7 372 ευρώ
  • Προμήθεια σημαιών για το διεθνές φεστιβάλ παράδοσης 260 ευρώ
  • Δράση αλληλεγγύης για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική στις 23/07  720 ευρώ”

Όσον αφορά το πανηγύρι της Βάλτας, ο πολιτιστικός σύλλογος Βάλτας ήδη είχε ανακοινώσει ότι ματαιώνεται, επίσης οι διοργανωτές της 3ης Συνάντησης Χειροτεχνών στους Γαργαλιάνους, από το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν ανακοινώσει ότι δε θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο που είχε προγραμματιστεί. Στην απόφαση περιλαμβάνεται και το πανηγύρι των Βρυσών που διοργάνωνε ο τοπικός σύλλογος με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης η οποία έλαβε απόφαση για διάθεση πίστωσης 600 ευρώ. Και το πανηγύρι αυτό προχθές διεξήχθη κανονικά, με τον τοπικό σύλλογο να σημειώνει ότι μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες των πυρόπληκτων της Αττικής.

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί και το ποσό που αποφάσισε να διαθέσει η Κοινωφελής Επιχείρηση για βοήθεια στους πληγέντες, μόλις 720 ευρώ, δηλαδή όσα περίπου διαθέτει για να συμμετέχει ο δήμος σε καθένα από τα πανηγύρια των χωριών.

*φωτό αρχείου

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button