Αγροτικά

Δηλώσεις συγκομιδής για αμπελουργούς

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι:  Από 17/9/2018 έχει τεθεί σε λειτουργία από το Υπ.ΑΑΤ η εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων Συγκομιδής Αμπελοοινικών προϊόντων για την αμπελοοινική περίοδο 2018-2019.

Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες  ποικιλίες αμπέλου υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής προκειμένου να τηρηθούν οι Εθνικές και Κοινοτικές διατάξεις.

Και για το έτος 2018 οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας , «Δήλωση Συγκομιδής αμπελουργικών Προϊόντων »της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ www.minagric.gr έως την 30η Νοεμβρίου 2018.

Υποχρέωση για την υποβολή δήλωσης συγκομιδής έχουν :οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου ,  οι αμπελουργοί που  παραδίδουν το σύνολο ή μέρος της σταφυλικής παραγωγής προς χυμοποίηση , οι αμπελουργοί που παραδίδουν την σταφυλική τους  παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή επιστρέφεται  με την μορφή τελικού προϊόντος  στον αμπελουργό ο οποίος υποχρεούται να υποβάλει επιπλέον και δήλωση παραγωγής . Σε περίπτωση μηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν  μηδενική δήλωση συγκομιδής επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο.

Δηλώσεις συγκομιδής στις οποίες επιλέγεται το πεδίο «Οινοποίηση από τον δηλούντα»και η ποσότητα είναι μεγαλύτερη από 1700kg θα πρέπει οι παραγωγοί να οινοποιούν τα σταφύλια σε νομίμως λειτουργούντα οινοποιεία και να υποβάλλουν και δήλωση παραγωγής.

  Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής: 1) οι αμπελουργοί κάτοχοι αμπελώνα λιγότερο από 1στρέμμα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται   αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και 2) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (Υποβάλλουν Δήλωση παραγωγής)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να απευθύνονται στα γραφεία 213 και 212 και στα τηλέφωνα 2721361213 και 2721361238 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας καθώς και ΓΑΟ  ΠΎΛΟΥ και στο τηλ. 2723022151

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button