Κόσμος

Δημοσκόπηση στα Σκόπια: Οριακό το προβάδισμα του «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών

Παρά το πρωτοφανές επικοινωνιακό μπαράζ και τις παρεμβάσεις του διεθνούς παράγοντα για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών
Δώδεκα ημέρες πριν το δημοψήφισμα, και παρά το πρωτοφανές επικοινωνιακό μπαράζ και τις παρεμβάσεις του διεθνούς παράγοντα, οι Σκοπιανοί πολίτες, και ειδικότερα οι Σλαβομακεδόνες, φαίνεται να παραμένουν… ασυγκίνητοι στη συμφωνία, με συνέπεια η εκλογική μάχη για τη συμφωνία των Πρεσπών να είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «είστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών» το 51,1% των ερωτώμενων απαντά «ναι», ενώ 48,9% των Σκοπιανών πολιτών δηλώνει «όχι».

Όσον αφορά την εθνοτική προέλευση, το χάσμα μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών για τη συμφωνία των Πρεσπών μοιάζει αγεφύρωτο. Μόνο το 33,5% των Σλαβομακεδόνων τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, ενώ το 66,5% λέει «όχι». Εντούτοις, το 95% των Αλβανών δηλώνει «ναι» στη συμφωνία, και μόλις το 5% διαφωνεί.

Εξάλλου, στο ερώτημα «είστε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για αλλαγή του ονόματος της ‘’Δημοκρατίας της Μακεδονίας’’»; «Όχι» απαντά το 52,6% των ερωτηθέντων ενώ «ναι» απαντά το 47,4%.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Market Vision έγινε για λογαριασμό της σκοπιανής ιστοσελίδας Mkd.mk

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button