Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Διαδήλωση για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Καλαμάτα

Μικροί, μεγάλοι, μέλη συλλογικοτήτων, κομμάτων, συνδικαλιστές, πολιτικοί, ανεξάρτητοι συμμετείχαν το βράδυ της Τρίτης στη διαδήλωση για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, την οποία διοργάνωσε στην Καλαμάτα η Αντιφασιστική Κίνηση.

“Λευτεριά στο Λαό – Θάνατος στο φασισμό!” ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε κατά τη διαδήλωση, όπως και το “Ο Φύσσας ζει – Τσακίστε τους ναζί”, “Ούτε στην Καλαμάτα ούτε και πουθενά – Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”, “Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς λευτέρωσαν ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ”.

Ακούστηκε όμως σύνθημα και κατά της παραχώρησης από το Δήμο Καλαμάτας χώρου του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών. Συγκεκριμένα ακούστηκε το σύνθημα “Το Πάρκο ανήκει σε όλο το λαό και όχι στους εφέδρους και το ρατσισμό”.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία 23 Μάρτη, κατέβηκε την Αριστομένους, μπήκε στη Φραντζή, στη Σιδηροδρομικού Σταθμού και μετά ξανά στην Αριστομένους για να επιστρέψει στην πλατεία.

Στο μήνυμά της η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας υπογραμμίζει ότι η ακροδεξιά βρίσκεται σε άνοδο στην Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι υπάρχουν πολλές εστίες πολέμου, ότι καταπατούνται δημοκρατικά δικαιώματα στο όνομα δήθεν της ασφάλειας των πολιτών, ότι ασκούνται άκρως ρατσιστικές πολιτικές σε βάρος των προσφύγων και άλλων πολιτών. Γι’ αυτές τις πολιτικές, συνεχίζει η Αντιφασιστική Κίνηση, είναι συνένοχη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ιδιαίτερα με την εφαρμογή των συμφωνιών για τη φυλάκιση των προσφύγων. Τονίζει ωστόσο η Αντιφασιστική Κίνηση ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί με τη δυναμική αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς.

Τα αιτήματα της Αντιφασιστικής Κίνησης είναι:

-Ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται
-Κλείσιμο των γραφείων της ΧΑ στην Αθήνα και σε κάθε πόλη και γειτονιά. Ξήλωμα των μηχανισμών σε αστυνομία, στρατό, Δικαιοσύνη, που στηρίζουν και κάνουν πλάτες στους φασίστες.
-Σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
-Ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εξαθλιώνει όλους μας, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες.
-Ούτε σπιθαμή γης σε συλλογικότητες με ρατσιστικό λόγο και δράση. Να αποσύρει ο Δήμος την παραχώρηση στέγης στο Σύνδεσμο Εφέδρων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button