ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευση

Διακρίσεις του Γυμνασίου Γαργαλιάνων στους μαθητικούς αγώνες κατασκευής Υδρο-πυραύλων!

Για πρώτη φορά φέτος διεξήχθησαν μαθητικοί αγώνες κατασκευής υδρο-πυραύλων, με τίτλο «Water rocket challenge 2018», στη Μεσσηνία, για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας, με το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων να κατακτά δύο πρωτιές και μια δεύτερη θέση!

Οι κατηγορίες των αγώνων, με τρία (3) βραβεία στην καθεμιά, ήταν οι εξής:
1. Μέγιστο ύψος τροχιάς πυραύλου
2. Σχεδιασμός και κατασκευή πυραύλου, σχετικά με τεχνικά θέματα, ανάλυση και επίλυση προβλημάτων
3. Σήμα ομάδας, όνομα αποστολής και σύνθημα, ως προς τις ιδέες, την αισθητική και τον πολιτισμό που προάγουν
4. Βίντεο ομάδας, σχετικά με την τεκμηρίωση και την ανάδειξη θεμάτων συνεργατικότητας.

Η ομάδα “Ταξιδιώτες του διαστήματος” του Γυμνασίου Γαργαλιάνων πήρε το 1ο βραβείο για το βίντεο προετοιμασίας της αποστολής και το 2ο βραβείο για τη σχεδίαση του πυραύλου. Η 2η ομάδα του Γυμνασίου Γαργαλιάνων “Εξερευνητές του αγνώστου” πήρε το 1ο βραβείο για τη σχεδίαση του πυραύλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαγωνισμοί κατασκευής πυραύλων είναι πολύ διαδεδομένοι σε Ευρώπη και Αμερική και συνήθως οργανώνονται από Μουσεία Επιστήμης και Πανεπιστήμια. Τα παιδιά, μέσα από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, έχουν τα εξής οφέλη:
• Εφαρμόζουν τη φυσική και τα μαθηματικά
• Μαθαίνουν να συνεργάζονται σε ομάδες
• Διερευνούν ένα ανοικτό πρόβλημα (κατασκευή πυραύλου)
• Συναγωνίζονται με άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Στους Αγώνες συμμετείχαν 24 μαθητικές ομάδες, οι οποίες πραγματοποιήσαν τις δικές τους «αποστολές» εκτόξευσης.

Η κριτική επιτροπή των Αγώνων απαρτιζόταν από τους: Διονύσιο Καρούνια και Άννα Σωτηροπούλου (ΕΚΦΕ Μεσσηνίας), Γιώργο Κουτσουμπό (εκπαιδευτικό των Εκπαιδευτήριων Μπουγά) και Κωνσταντίνο Τρίκολα (Σύμβουλο Φυσικών).

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης), της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button