Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Διαμαρτυρία μπροστά στον ΟΕΑΔ στο Ασπρόχωμα – Ζητούν να ληφθούν μέτρα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα

 

 

Μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής Καλαμάτας, με τη θλίψη και τον πόνο να διακρίνονται έντονα στα πρόσωπά τους, απέκλεισαν συμβολικά το μεσημέρι την Εθνική Οδό Ασπροχώματος-Καλαμάτας, μπροστά στη Σχολή τους και το κτίριο του ΟΑΕΔ, πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο να ληφθούν επιτέλους τα μέτρα που δεν θα επιτρέψουν να χαθούν άλλοι συμμαθητές τους, όπως η 23χρονη Βασιλική Λαμπροπούλου, που πριν λίγες ημέρες έχασε τη μάχη με τη ζωή, ύστερα από βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη όταν την χτύπησε αυτοκίνητο ενώ σκόπευε να διασχίσει το δρόμο για να πάει στη Σχολή της…

Μαζί με τους μαθητές ήταν και οι καθηγητές τους, όπως και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Ο αποκλεισμός του δρόμου διήρκεσε περίπου μισή ώρα και ξεκίνησε στις 3:30 μετά το μεσημέρι.

Επάνω στο δρόμο φώναξαν «Δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλους συμμαθητές μας», «Ζητάμε ασφαλή διέλευση των μαθητών», «Βίκυ θα είσαι για πάντα μαζί μας». Κράτησαν και μεγάλα χαρτόνια με τα συγκεκριμένα αιτήματα, καθώς και τη φωτογραφία της νεκρής συμμαθήτριάς τους.

Εκπρόσωπος των μαθητών δήλωσε ότι η κινητοποίηση είχε το σκοπό να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να λάβουν τα μέτρα για την ασφαλή διάσχιση του δρόμου ώστε να μην υπάρχει πια κίνδυνος για άλλους νεκρούς. Σημείωσε ότι ο ΟΑΕΔ έχει ασχοληθεί επί μακρόν και επί χρόνια, ζητώντας να γίνει το απαιτούμενο έργο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Επίσης ανέφερε πως μετά το δυστύχημα ακούστηκε ότι θα μπουν φανάρια.

Η διευθύντρια της Σχολής, Αθανασία Γιαννέτου, ανέφερε ότι όλα τα χρόνια που λειτουργεί η σχολική μονάδα στο Ασπρόχωμα έχουν σκοτωθεί στο δρόμο τρία παιδιά. Υπογράμμισε ότι αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί και πως «δεν συζητάμε πλέον αλλά απαιτούμε» να γίνει το έργο που οι αρμόδιοι τεχνικοί θα κρίνουν ως το καταλληλότερο ώστε να μην σκοτωθούν άλλοι άνθρωποι.

Επιχείρησε να μιλήσει και ο διευθυντής του ΙΕΚ, Γιάννης Μέρμηγκας, ο οποίος ωστόσο δεν τα κατάφερε γιατί τον συνεπήρε ο πόνος για το χαμό του κοριτσιού, το οποίο το είδε χτυπημένο μια στιγμή μετά το δυστύχημα.

Το θέμα απασχόλησε το μεσημέρι και την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, κατά τη συζήτηση του θέματος για τον ισολογισμό του 2016. Όπως είπε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, ο ισολογισμός δείχνει οικονομικό πλεόνασμα όμως ο δήμαρχος Καλαμάτας στο αίτημα για την κατασκευή πεζογέφυρας στην περιοχή του ΟΑΕΔ, ώστε να μην κινδυνεύουν οι μαθητές, απαντάει ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα για αυτό το έργο. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, απάντησε στον Δημήτρη Φαββατά ότι λαϊκίζει επικίνδυνα, ανέφερε ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό, ότι ο Δήμος έχει εξετάσει εάν υπάρχει δυνατότητα κατασκευής πεζογέφυρας τονίζοντας όμως ότι δεν είναι εφικτό να γίνει τέτοιο έργο διότι δυτικά δεν υπάρχει χώρος για μπει η κολώνα στερέωσης. Επανέλαβε επίσης ότι την αρμοδιότητα για την περιοχή την έχει το υπουργείο Υποδομών ή η Περιφέρεια ωστόσο ο Δήμος θα προχωρήσει στην εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών με δική του δαπάνη.
Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button