ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΧώρα

Διημερίδα σε Χώρα και Costa Navarino με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα ελιάς και ελαιόλαδου»

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου πρόκειται να διεξαχθεί στον Δήμο Πύλου-Νέστορος διημερίδα με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα ελιάς και ελαιόλαδου», που έχει καθιερώσει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας. Η διημερίδα θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του κινηματογράφου REX στη Χώρα (ώρα έναρξης 17:30 μ.μ. ) και την επόμενη ημέρα θα ολοκληρωθεί σε συνεδριακή αίθουσα του Navarino Dunes, Costa Navarino (ώρα έναρξης 09:30 π.μ. ) .

Οι εισηγήσεις που θα γίνουν από ειδικούς επιστήμονες, θα αναφέρονται στα εξής θέματα:

– Ελαιοτουρισμός και η σύνδεση του ελαιόλαδου με άλλες μορφές τουρισμού

– Ανάδειξη του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στη γαστρονομία και η σύνδεσή του με τον γαστρονομικό τουρισμό

– Δημοτικές δράσεις για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της ελιάς

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές και απευθύνονται στους άμεσα ενδιαφερομένους, όπως παραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, επαγγελματίες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων εστίασης, επαγγελματίες γεωτεχνικών επιστημών και επιστημών τροφίμων, καθώς και σε αιρετούς στην τοπική αυτοδιοίκηση, στελέχη ελαιοκομικών φορέων, αλλά και σε οποιουσδήποτε άλλους ενδιαφερομένους.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης Δημήτριος, δήλωσε τα εξής: «Για ακόμα μία φορά διοργανώνουμε μια σημαντική διημερίδα που στόχο έχει την ανάπτυξη επιστημονικής θεματολογίας με κύριο πρωταγωνιστή τον πράσινο χρυσό της Μεσσηνίας, το ελαιόλαδο. Σε αυτή την συνάντηση θα έχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας εξέχουσες προσωπικότητες που χρόνια τώρα ειδικεύονται στην μελέτη της ελιάς και του ελαιόλαδου. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των δημοτών και η ανταλλαγή γνώσης πάνω σε αυτό το ξεχωριστό προϊόν που παράγει ο τόπος μας.»

Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνές Συμβουλίου Ελαιοκομίας και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Καπετάν – Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με τον δήμο Πύλου-Νέστορος και την υποστήριξη του Δικτύου Δήμων «Βιώσιμη Πόλη» καθώς και του Δικτύου Δήμων των «Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων», καθώς και της ομάδας παραγωγών Ελαιόλαδου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης «Νηλέας».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου : 27230 28353

Δήμος Πύλου-Νέστορος : 27233 60211

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button