Αθλητικά

Δυναμική παρουσία του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών στον 5ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, αλλά και με δυναμική παρουσία 413 αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ο 5ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στο Περιστέρι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

Ήταν ένας μοναδικός, πραγματικός λαϊκός αγώνας που σε αγκάλιαζε η αγάπη, η φιλοξενία και η ζεστασιά των ντόπιων ανθρώπων του χωριού, αλλά και το μεράκι και η ψυχή των διοργανωτών.

Ένας αγώνας που ήταν μακριά από συμφέροντα, στηριγμένος σε τοπικούς φορείς, τον Δήμο Ευρώτα, αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους απ’ όλη τη Λακωνία, τους εθελοντές, τους διασώστες, τους πυροσβέστες και τόσους άλλους που ίσως μας διαφεύγουν, για να στηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια.

Το Περιστέρι έζησε μοναδικές στιγμές, αλλά και γενικά όλη η ευρύτερη περιοχή του Ευρώτα. Η πλατεία του χωριού ήταν γεμάτη από λουλούδια, τραπεζάκια με ντόπια και αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης και της γύρω περιοχής.

Προσφέρθηκαν απλόχερα σε όλους τους αθλητές και τους επισκέπτες, πολλές λιχουδιές, τσάι και άφθονα πορτοκάλια που είναι και το βασικότερο προϊόν της περιοχής. Άφθονο φαγητό για όλους μετά τον τερματισμό, κουλούρια, ελιές και φρέσκο λάδι, αλλά και κρασί και όλα βγήκαν από τα σπίτια των ντόπιων αυτών ανθρώπων, που πρόσφεραν με απέραντη αγάπη και χαμόγελο οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων.

Μαζί με τον κύριο αγώνα των 21 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκαν και οι παράλληλοι αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων και ο αγώνας ενός χιλιομέτρου για παιδιά.

Οι δρομείς του κύριου αγώνα (Ημιμαραθώνιος 21 χλμ) διέσχισαν μια όμορφη κυκλική διαδρομή στην πεδιάδα του Ευρώτα, έχοντας ως φόντο τα αγέρωχα βουνά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα, και πέρασαν από οχτώ συνολικά χωριά που ήταν κατά σειρά το Περιστέρι (εκκίνηση), Φιλίσι, Άγιος Γεώργιος, Σκάλα, Λεήμονας, Έλος, Βλαχιώτης, Άγιος Γεώργιος και τερματισμός και πάλι στο Περιστέρι.

Οι δρομείς του αγώνα των 10 χιλιομέτρων ακολούθησαν τη διαδρομή: Περιστέρι – Φιλίσι – Άγιος Γεώργιος – Σκάλα – Πλατεία Σκάλας (όπου έγινε η αναστροφή) – Άγιος Γεώργιος – Περιστέρι (τερματισμός), ενώ οι δρομείς του αγώνα των 5 χιλιομέτρων ακολούθησαν τη διαδρομή: Περιστέρι – Φιλίσι – Περιστέρι (τερματισμός).

Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το αθλητικό γεγονός και έδωσε βροντερό παρών με τριάντα πέντε (35) συνολικά, δρομείς και απλούς επισκέπτες, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα με πούλμαν από τα Φιλιατρά.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη εκδρομή μες το 2018 που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς γέμισε με χαρά και ικανοποίηση τους συμμετέχοντες. Ήταν μια εκδρομή η οποία συνδύασε την άθληση, με τα πανέμορφα τοπία της πεδιάδας του Ευρώτα και την γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, είκοσι τρεις (23) συνολικά αθλητές συμμετείχαν από την αποστολή του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ανάμεσά τους υπήρχαν αρκετοί που έτρεξαν ή περπάτησαν για πρώτη φορά σε αγώνα δρόμου, ενώ αρκετοί σημείωσαν και νέα ατομικά ρεκόρ στον αγώνα τους.

Ειδικότερα, οι αθλητές που συμμετείχαν (και οι αντίστοιχες επιδόσεις τους) ήταν οι εξής:

Ημιμαραθώνιος (21 χλμ)

1. Χρήστος Μπαρκάς 1:50:40 (ατομικό ρεκόρ)
2. Βασιλική Αλεξανδροπούλου 1:50:49 (3η θέση ηλικιακής κατηγορίας – ατομικό ρεκόρ)
3. Κωνσταντίνος Μίχος 2:09:37
4. Χρήστος Μητράκος 2:10:28
5. Παρασκευάς Παπασταθόπουλος 2:12:18

10 χλμ

1. Δημήτριος Χριστόπουλος 0:50:19
2. Δημήτριος Πανόπουλος 0:52:07
3. Χαράλαμπος Νικολακόπουλος 0:52:26
4. Χαράλαμπος Γιούλης 0:52:29
5. Παύλος Καψιμάλης 0:54:48
6. Ιωάννης Σάκκουλας 0:55:19

5 χλμ

1. Βασίλης Τάνεφ 0:18:32 (2η θέση γενικής)
2. Γεώργιος Παπασταθόπουλος 0:28:54
3. Παναγιώτης Μαγγανάς 0:35:46
4. Νικόλαος Σμυρνής 0:36:53
5. Παρασκευή Γουρζιώτη 0:40:00
6. Ερμιόνη Γουρζιώτη 0:40:01
7. Μαργαρίτα Σαμόλη 0:44:23
8. Ειρήνη Σκουφάκη 0:45:32
9. Αγγελική Τσαφαρά 0:48:57
10. Ιωάννα Δημητρακοπούλου 0:48:58
11. Σοφία Τσαφαρά 0:50:28
12. Δήμητρα Γκαρδιακού

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ!

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών, μπορείτε να αναζητήσετε στην σελίδα του στο Facebook
https://www.facebook.com/aofiliatron

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών συγχαίρει τους συντελεστές της εξαιρετικής διοργάνωσης του 5ου Ημιμαραθωνίου Ευρώτα και των παράλληλων αγώνων του, και ιδιαίτερα την ψυχή του “Α.Π.Σ.Καλλισθένης” τη Δώρα Φιφλή, και τους ευχαριστεί για την ζεστή και άψογη φιλοξενία τους! Επίσης συγχαίρει τους δρομείς του για τον επιτυχή τερματισμό τους!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button