Κόσμος

Δύο νεκροί και 116 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στις ΗΠΑ – Το ένα ήταν σε λάθος ράγες

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στις ΗΠΑ όταν επιβατική αμαξοστοιχία, που όπως όλα δείχνουν κινείτο σε λάθος σιδηροτροχιές, συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στη Νότια Καρολίνα, τέσσερις ημέρες αφότου σημειώθηκε άλλο σιδηροδρομικό δυστύχημα με έναν νεκρό.

Το επιβατικό τρένο της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων Amtrak, που εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη – Μαϊάμι, συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία της εταιρείας CSX και εκτροχιάστηκε στο Κέις, κοντά στην Κολούμπια, την πρωτεύουσα της Νότιας Καρολίνας περίπου στις 02.30 τοπική ώρα, δήλωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν.

 

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν. Επιπλέον, 116 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι νεκροί είναι ο μηχανικός του Amtrak Μάικλ Κεμπφ, ηλικίας 54 ετών από τη Τζόρτζια και ο μηχανοδηγός Μάικλ Σέλα, ηλικίας 36 ετών από τη Φλόριντα.

Η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν άδεια και σταθμευμένη, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης Χένρι Μακμάστερ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου. «Φαίνεται ότι το τρένο της Amtrak κινείτο σε λάθος σιδηροτροχιές. Το τρένο της CSX βρισκόταν στις τροχιές μεταφόρτωσης», συμπλήρωσε. Περιέγραψε επίσης ότι η επιβατική αμαξοστοιχία «μόλις που αναγνωρίζεται» εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης.

 

Οι αμερικανικές αρχές προειδοποίησαν επίσης για μια διαρροή σχεδόν 20.000 λίτρων καυσίμου λόγω του δυστυχήματος, που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία νωρίς το πρωί.

Συνολικά 139 άνθρωποι επέβαιναν στο τρένο, όπως και οκτώ υπάλληλοι της εταιρείας Amtrak.

«Κοιμόμουν όταν ξύπνησα ξαφνικά από τη σύγκρουση. Το προσωπικό ήρθε πολύ γρήγορα και βοήθησε τον κόσμο να βγει από το τρένο χωρίς να επικρατήσει πανικός. Οι πρώτες βοήθειες έφθασαν έπειτα από 10-20 λεπτά», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Ντέρεκ Πεταγουέι, ένας εκ των επιβατών. «Κανείς δεν πανικοβλήθηκε», συμπλήρωσε.

Το Εθνικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (NTSB) άρχισε έρευνα για το δυστύχημα, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε σχετικά, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Η σύγκρουση των δύο τρένων συνέβη μόλις τέσσερις ημέρες μετά το δυστύχημα με την εμπλοκή αμαξοστοιχίας όπου επέβαιναν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν όταν το τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό στη Βιρτζίνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button