Τοπικά Νέα

Εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας στο Πεκίνο

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, στο ξενοδοχείο Kerry στο Πεκίνο. Στα εγκαίνια, η υπεύθυνη της διοργάνωσης Μαρία Ζησούλη παρουσίασε την ιστορία, την ομορφιά του τοπίου και τα προϊόντα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Πεκίνο Λεωνίδας Ροκανάς και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Πάνω από 40 δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ τα like στα social media της Κίνας ήταν συνεχώς αυξανόμενα. Την εκδήλωση άνοιξε το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, που εντυπωσίασε με τις καλαίσθητες φορεσιές και τους εντυπωσιακούς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Τους χορευτές συνόδευσαν δύο μουσικοί.

Οι chefs από το Chef’s club Acropolis Παναγιώτης Σωτηρόπουλος και Όλγα – Μαρία Νικολάου προσέφεραν αρώματα και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Την ελληνική κουζίνα, γνώρισαν, γεύθηκαν και απήλαυσαν, στην πρώτη μέρα παρουσίασής της στο Πεκίνο, πάνω από 200 άτομα, ανάμεσα στους οποίους σημαντικοί επιχειρηματίες της πόλης.

Οι ελληνικές βραδιές πολιτισμού και γαστρονομίας θα συνεχισθούν μέχρι τις 19 Απριλίου 2018. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ χορηγοί είναι ο Δήμος Καλαμάτας, το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και το Chef’s club Acropolis.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button