Αθλητικά

Εγκαίνια στην Τέντα: “Να την χαίρεστε και να την προσέχετε”

Εγκαινιάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας τα έργα που πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση του Δήμου στο γυμναστήριο της “Τέντας”, στο παλιό στρατόπεδο. Έχουν γίνει σημαντικά έργα, με σπουδαιότερο βέβαια την αντικατάσταση του πανιού, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια είχε ξεπεράσει τη διάρκεια της ζωής του και δημιουργούσε προβλήματα. Ενώ πρόκειται για έργο που το αντιλαμβάνεται ο κάθε επισκέπτης, και το οποίο πιστώνεται στη δημοτική αρχή, παρότι καθυστέρησε μια δεκαετία να το υλοποιήσει, ενδιαφέρον είχε η αγωνία του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια, να δείξει ότι πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση της δημοτικής του αρχής. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος έκανε την παρατήρηση ότι η πινακίδα που μπήκε πριν από την είσοδο της “Τέντας” είναι “λάθος” γιατί μιλάει για “επισκευή” ενώ θα έπρεπε να γράφει “ανακατασκευή”…

Κατά τα εγκαίνια ο πρόεδρος του Αθλητισμού Οργανισμού, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης, έκανε μια σύντομη περιγραφή των έργων που πραγματοποιήθηκαν και συγκεκριμένα του πανιού που αλλάχτηκε, της ηλεκτρικής εγκατάστασης που εκσυγχρονίστηκε, των φωτιστικών που αντικαταστάθηκαν με σύγχρονα τα οποία φωτίζουν εντονότερα, καταναλώνουν μικρότερη ενέργεια και εκπέμπουν λιγότερη θερμότητα, των αποδυτηρίων που ανακατασκευάστηκαν και διαφόρων άλλων παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Ακολούθως ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι τα έργα αυτά στοίχισαν 400.000 ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν από τους ίδιους τους δημότες, από δημοτικούς πόρους. Επανέλαβε ότι εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος είναι μόνος του στη συντήρηση, επισκευή και δημιουργία αθλητικών υποδομών, ενώ αναφέρθηκε σε έργα που έχουν γίνει και σε άλλα που γίνονται ή θα γίνουν, όπως τα γήπεδα στα Σφαγεία, στα Λαίικα, στα Παλιάμπελα, στη Θουρία κ.α. Τέλος σημείωσε ότι το μεγάλο αίτημα του Δήμου Καλαμάτας προς την πολιτεία είναι η κατασκευή ενός μεγάλου κλειστού γηπέδου, σημειώνοντας ότι ο Δήμος έχει προτείνει την παραχώρηση τριών διαφορετικών χώρων, ανατολικά του παλιού στρατοπέδου, βορειανατολικά του παλιού στρατοπέδου και στα Παλιάμπελα, για την κατασκευή αυτού του έργου.

Χαιρετισμό απηύθυνε, μαζί με θερμές ευχαριστίες προς το δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και το Δήμο, ο εκπρόσωπος της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Γιάννης Κουτραφούρης, τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό έργο και πως η “Τέντα” περιλαμβάνεται στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καθώς έχουν παίξει σε αυτή όλοι οι σημερινοί διεθνείς μπασκετμπολίστες.

Παραβρέθηκε επίσης ο πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης σωματείων μπάσκετ Σταύρος Κουκάκης, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν την “Τέντα”, αθλητές και δημοτικοί παράγοντες.

Μετά τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ με ομάδες επίλεκτων νέων μπασκετμπολιστών από τις τοπικές ομάδες.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button