Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στο δήμαρχο Πύλου-Νέστορος – Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 190ή επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου

ΠΛΟΙΩΝ 2


Οι καθιερωμένες εθιμοτυπικές επισκέψεις στο δήμαρχο Πύλου-Νέστορος πραγματοποιήθηκαν χθες.
Ο κ. Σεργκέι Λουτσένκο, αρχηγός του ρωσικού αρματαγωγού «AZOV», το οποίο βρίσκεται στην Πύλο από χθες το πρωί, προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 190ή επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, επισκέφτηκε τον κ. Καφαντάρη στο γραφείο του. Στη συνάντηση αντάλλαξαν συμβολικά δώρα φιλίας και συνεργασίας και αναφέρθηκαν στην άψογη συνεργασία και οργάνωση των εκδηλώσεων. Μάλιστα, ο κ. Καφαντάρης στο πρόσφατο ταξίδι του στο AZOV της Ρωσίας για την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, είχε επισκεφθεί το ρωσικό αρματαγωγό πλοίο, προσκαλώντας τον κυβερνήτη να συμμετάσχουν στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.
Ο δε αρχηγός προσκάλεσε και επίσημα το δήμαρχο στη δεξίωση που θα πραγματοποιήσουν στο πλοίο αύριο το απόγευμα, ενώ ο δήμαρχος ευχαρίστησε τη ρωσική αποστολή για την αδιάκοπη παρουσία στις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία επιβεβαιώνει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών.
Εν συνεχεία επισκέφτηκε το γραφείο του δημάρχου ο κυβερνήτης της Φρεγάτας «Ναυαρίνον», η οποία επίσης ναυλοχεί στο λιμάνι της Πύλου από χθες, προκειμένου να αποδοθούν οι δέουσες τιμές στις επετειακές εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Ο αντιπλοίαρχος Ε. Ζουμπούλης ΠΝ εξέφρασε τις καλύτερες εντυπώσεις για την πόλη της Πύλου και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.
Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιάζουσα σημασία της συγκεκριμένης επετείου, καθώς υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την εθνική μας ανεξαρτησία.

Το δε πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και των οικιών και των καταστημάτων της πόλης, από το πρωί της 19ης έως το βράδυ της 20ής Οκτωβρίου.

Ώρα 11.30 π.μ.
-Εορτασμός υπέρ θανόντων από θέρμες, κατά την περίοδο 1828-1832, στη Γιάλοβα
-Παράταξη της μπάντας και του αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού προ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Γιάλοβας
-Πέρας προσέλευσης Αρχών και Επισήμων στον Ιερό Ναό, 11.40 π.μ.
-Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων
-Κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, τον εκπρόσωπο της Γαλλικής Πρεσβείας και τον εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού
-Τήρηση ενός λεπτού σιγής
-Εθνικός Ύμνος
-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον επίτιμο υπαρχηγό Λ.Σ., ναύαρχο Πελοπίδα Αγγελόπουλο

Ώρα 2.00 μ.μ.
Οι σημαίες Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας θα μεταφερθούν με πομπή από το Δημαρχείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα γίνει έπαρση αυτών από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, παρισταμένων των εκπροσώπων Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Αρχών του Νομού, καθώς και Στρατιωτικών Αρχών

Ώρα 3.00 μ.μ.
-Συγκέντρωση εκπροσώπων Πρεσβειών, Α/ΓΕΝ και Δήμου Πύλου-Νέστορος στο λιμενοβραχίονα, επιβίβαση σε πλωτά μέσα και μετάβαση στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Βρετανών πεσόντων. Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων

Ώρα 6.30 μ.μ.
-Εθνικοί παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων της περιοχής

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Φωταγώγηση της πόλης και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Πύλου.

Ώρα 09.45 π.μ.
-Παράταξη στρατιωτικών αγημάτων, μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
-Πέρας προσέλευσης Αρχών και Επισήμων στον Ιερό Ναό. 10:00π.μ.

Ώρα 10.15 π.μ.
 Άφιξη Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου στην Πύλο.
 Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, κατά την οποία θα προστή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:
 Μετακίνηση στρατιωτικών αγημάτων, μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων.
 Μετά το πέρας της Δοξολογίας, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων και των Στρατιωτικών Αγημάτων στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων.
 Επιμνημόσυνη Δέηση έμπροσθεν του Μνημείου Τριών Ναυάρχων.
 Κατάθεση στεφάνων υπό των α) Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, β) Εκπρόσωπο Βουλής, γ) Πρεσβευτών Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, δ) Εκπρόσωπο Ενόπλων Δυνάμεων, ε) Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στ) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, ζ) Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, θ) Δήμαρχο Μήλου, ι) Πρόεδρο Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου.
o Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
o Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
o Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δ/ντη του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας Δρ. Ιωάννη Μπουγά.

Ώρα 11.15 π.μ.
 Παρέλαση σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων προ των επισήμων.

Ώρα 12.00 π.μ.
 Τιμητική διάκριση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (ιδιαίτερες προσκλήσεις).

Ώρα 13.30 π.μ.
 Παράθεση γεύματος από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος στους επίσημους προσκεκλημένους (ιδιαίτερες προσκλήσεις).

Ώρα 17.40 π.μ.
 Υποστολή σημαιών με τη συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και μεταφορά αυτών στο Δημαρχείο.

Ώρα 20.00 π.μ.
 Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και καύση πυροτεχνημάτων στο Παλαιό Λιμάνι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button