Εκπαίδευση

Βόμβα στον χώρο της Παιδείας: Ανακλήθηκαν άδειες δύο ιδιωτικών σχολείων, έρευνες για πολλά ακόμη

f6a6d8eca5beb1bd41720ede4c556395_L


«Η πρωτοφανής ασυλία που μια επαγγελματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, απολάμβαναν μέχρι πρότινος με αποτέλεσμα να οργιάζει η ανομία στο χώρο ελέω κυρίως των χαριστικών νομοθετικών ρυθμίσεων Αρβανιτόπουλου (Ν. 4093/2012 και 4254/2014), φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος. Το απόστημα σπάει και μεγάλος αριθμός περιπτώσεων ιδιωτικών σχολείων με σειρά παραβιάσεων εκπαιδευτικών, εργατικών, κτηριολογικών, οικονομικών/φορολογικών κ.λπ. βρίσκεται υπό έλεγχο».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), η οποία ανακοινώνει ότι ήδη ήρθησαν οι άδειες δύο γνωστών ιδιωτικών σχολείων. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η πρώτη αφορά την άρση λειτουργίας σχολείου της Αττικής, καθώς ο ιδιοκτήτης, κατά παράβαση της νομοθεσίας, εργαζόταν ταυτόχρονα και στο δημόσιο, ενώ η δεύτερη αφορά την άρση λειτουργίας σχολείου της Στερεάς Ελλάδας του οποίου οι ιδιοκτήτες δεν ήταν φορολογικά/ασφαλιστικά ενήμεροι.

Εν τω μεταξύ, πάντοτε σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, βρίσκεται, επίσης, σε εξέλιξη έρευνα, για την άδεια λειτουργίας μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Περιφέρειας που για σειρά ετών λειτουργούσε χωρίς να έχει δηλώσει μεγάλο αριθμό αιθουσών, γεγονός που θέτει ερωτηματικά για τη νομιμότητα της λειτουργίας, της έκδοσης τίτλων, αλλά και την ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων στο εν λόγω εκπαιδευτήριο. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή τουλάχιστον τρεις προκαταρκτικές έρευνες για εξαιρετικά σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας εκ μέρους των ιδιοκτητών/νόμιμων εκπροσώπων σε ιδιωτικά σχολεία της Αττικής.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ «η εικόνα αυτή δεν τιμά το χώρο της εκπαίδευσης και αποδεικνύει πως η απουσία ελέγχου από την πολιτεία και σε κάποιες περιπτώσεις η συνενοχή της και το κλείσιμο του ματιού στον σχολάρχη-επιχειρηματία προκάλεσαν τεράστια βλάβη στη λειτουργία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και στο ίδιο το εκπαιδευτικό αγαθό». «Αποδεικνύεται, επίσης» επισημαίνεται επιπλέον «πως αυτοί που αμαυρώνουν τη φήμη της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν είναι οι ‘’κακοί’’ συνδικαλιστές (όπως διατείνονται οι εκπρόσωποι των σχολαρχών) που μάχονται για την εγκαθίδρυση όρων διαφάνειας και νομιμότητας στα σχολεία και έχουν καλέσει ουκ ολίγες φορές τους εργοδότες σε διάλογο (χωρίς καμιά ανταπόκριση), αλλά οι ίδιοι οι σχολάρχες που πρώτοι θα έπρεπε να περιφρουρούν τη νομιμότητα και να προστατεύουν το αγαθό που το Σύνταγμα και οι νόμοι τους έχουν παραχωρήσει να παρέχουν.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button