ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Αύριο η απονομή του βραβείου αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου»

main39


Το Βραβείο Αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» θα απονεμηθεί και φέτος, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής στο Λύκειο Γαργαλιάνων, αύριο Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017.

Τα βραβεία αυτά θεσμοθετήθηκαν από φίλους της πρόωρα χαμένης Γαργαλιανιώτισσας δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου το Φεβρουάριο του 2013, με σκοπό να επιβραβεύουν για 6 συναπτά έτη τον μαθητή ή τη μαθήτρια του Λυκείου Γαργαλιάνων που στις πανελλαδικές εξετάσεις θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης.

Η βράβευση αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη του πρωτεύσαντα για την αντιμετώπιση μέρους των δαπανών των σπουδών του. Συνίσταται στην καταβολή ποσού 2.500 ευρώ εφάπαξ, καθώς και τιμητικού διπλώματος.

 

ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ, 1964-2013

«…Αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου, και πάλι ευχαριστημένη θα ΄μαι. Πορεύθηκα με τη δική μου πυξίδα, δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις…».

Η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Ως δημοσιογράφος άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα  Επενδυτής. Για πολλά χρόνια δούλεψε στην εφημερίδα Καθημερινή, αποτέλεσε στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ ενώ εργάστηκε και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία .

Η Αριστέα έχει γίνει γνωστή για τις μεγάλες αποκαλυπτικές δημοσιογραφικές επιτυχίες της και τον ακέραιο, ασυμβίβαστο και χαλύβδινο χαρακτήρα της. Τίμησε τη δημοσιογραφία με την ανιδιοτελή, εμπεριστατωμένη και σε βάθος αναζήτηση και τεκμηρίωση της αλήθειας για δεκάδες σημαντικά θέματα της σύγχρονης πολιτικής ζωής. Διατήρησε την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία της και τη μαχητικότητά της μέχρι τέλους. Για όλα τα χρόνια της δημοσιογραφικής δουλειάς της αφιερώθηκε στην ερευνητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία, με πηγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για την ενημέρωση τη ελληνικής κοινής γνώμης. Ευγενική, δυναμική, αγαπητή και άψογη, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία της. Στη σύντομη ζωή της άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι την έζησαν και τη γνώρισαν.

Η Αριστέα «έφυγε» το απόγευμα του Σαββάτου της 9ης  Φεβρουαρίου 2013 έχοντας δώσει για μεγάλο διάστημα μια μεγάλη μάχη ζωής παλικαρίσια και θαρρετά, όπως άλλωστε πάντα συνήθιζε, αφήνοντας τη δική της σημαντική παρακαταθήκη στην ελληνική δημοσιογραφία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button