ΑγροτικάΦιλιατρά

Εκπαιδευτική εσπερίδα στα Φιλιατρά του Μεσογειακού Προγράμματος Aristoil

Eκπαιδευτικές εσπερίδες διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια των δράσεων του Μεσογειακού Προγράμματος Aristoil στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη, τα Φιλιατρά και την Κορώνη για τους ελαιοπαραγωγούς που είναι ενταγμένοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το Aristoil αφορά στην “ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου ποιότητας σχετικά με τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του”

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 17.30 μ.μ. Αμφιθέατρο Κουμουνδούρου, κτίριο Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, Καλαμάτα
  • Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 17.30 μ.μ. αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεσσήνης, Μεσσήνη
  • Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 17.30 μ.μ. αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών, Φιλιατρά
  • Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 17.30 μ.μ. αίθουσα Κλάπα, στην Κορώνη

Στις εκδηλώσεις,  θα παρουσιαστεί η πορεία του έργου, τα αποτελέσματα των μετρήσεων της πρώτης περιόδου από τις πέντε χώρες συμμετοχής (Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία) καθώς και καλές πρακτικές για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με υψηλό φαινολικό περιεχόμενο που μπορεί να φέρει  ισχυρισμό υγείας.

Ως ομιλητές στην εσπερίδα θα συμμετέχουν: ο αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων  της Φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπης Μαγιάτης, η καθηγήτρια εργαστηρίου του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Μέλλιου, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Αριστείδης Παπανικολάου και Κυριακή Αρχοντάκη, καθώς και αντιπρόσωπος από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας.

Η παραγωγή ελαιολάδου με υγειοπροστατευτικές ιδιότητες είναι αντικείμενο μελέτης του Aristoil, το οποίο παρακολουθεί συνολικά 3.200 παραγωγούς, εκ των οποίων οι 1.000 είναι από 28 ελληνικούς δήμους, 1.000 από την Ισπανία, 1.000 από την Ιταλία και οι υπόλοιποι από την Κροατία και την Κύπρο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2016 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβρη του 2019. Είναι χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και υλοποιείται στην χώρα μας από τρεις εταίρους, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δίκτυο Δήμων «Εύξεινη πόλη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button