Κόσμος

Εκτέλεσαν θανατοποινίτη παρά την άρνηση συγγενών του θύματος

Πριν από την εκτέλεση του Γιανγκ, οι αρχές του Τέξας είχαν θανατώσει άλλους επτά κρατούμενους φέτος

Με θανατηφόρα ένεση, οι αρχές της Πολιτείας του Τέξας εκτέλεσαν την Τρίτη έναν Αφροαμερικανό που καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών διότι δολοφόνησε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος κατά τη διάρκεια ληστείας το 2004, παρά τις εκκλήσεις συγγενών του θύματος προς τον κυβερνήτη να του χαρίσει τη ζωή.

Ο Κρίστοφερ Γιανγκ, 34 ετών, εκτελέστηκε στην πόλη Χάντσβιλ του Τέξας για τη δολοφονία του Χασμούκ Πατέλ στο παντοπωλείο του στο Σαν Αντόνιο, γνωστοποίησαν οι αρχές της Πολιτείας.

Η οικογένεια του θύματος αντιτάχθηκε στην εκτέλεση του Γιανγκ, ο οποίος στην ηλικία των 21 ετών πυροβόλησε τον Πατέλ, τον 55χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος, κατά τη διάρκεια ληστείας τον Νοέμβριο του 2004. Τα τελευταία μάλιστα λόγια του 34χρονου ήταν προς την οικογένεια του άτυχου 55χρονου: «Θέλω να σιγουρευτώ ότι η οικογένεια ξέρει ότι τους αγαπώ όπως με αγαπάνε…»

Ο Γιανγκ έγινε ο 13ος αμερικανός φυλακισμένος που εκτελέστηκε φέτος κι ο 553ος στο Τέξας αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποκατέστησε τη δυνατότητα επιβολής της θανατικής ποινής, το 1976.

Το Τέξας είναι η αμερικανική Πολιτεία που έχει προχωρήσει στις περισσότερες εκτελέσεις καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών από οποιαδήποτε άλλη.

Πριν από την εκτέλεση του Γιανγκ, οι αρχές του Τέξας είχαν θανατώσει άλλους επτά κρατούμενους φέτος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button