Κόσμος

Εκτοξεύτηκε με αυτοσχέδιο πύραυλο για να αποδείξει πως η Γη είναι επίπεδη!

Ευτυχώς επέστρεψε σώος – με εκκωφαντικό θόρυβο πάντως, αλλά ζει. Το σίγουρο είναι πως η αποστολή εξετελέσθη για έναν περιπετειώδη αυτοδίδακτο μηχανικό, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα πως η Γη είναι επίπεδη…

Ο “Mad” Mike Hughes, ο… πυραυλάνθρωπος, εκτόξευσε τον εαυτό του αρκετά μέτρα ψηλά-περίπου στα 600 μέτρα-το πρωί του Σαββάτου πριν προσγειωθεί στην έρημο Mojave Desert. Όπως είπε μάλιστα στο The Associated Press, εκτός από μια ενόχληση στην πλάτη είναι καλά μετά την εκτόξευση κοντά στο Amboy της Καλιφόρνια.

Ο ίδιος δήλωσε «ανακουφισμένος», αφότου εξετάστηκε από νοσηλευτές. «Έχω κουραστεί από τους ανθρώπους που με κοροϊδεύουν ότι δείλιασα και δεν έφτιαξα έναν πυραύλο. Είμαι κουρασμένος από αυτά τα πράγματα. Επέστρεψα και το έκανα». Η εκτόξευση στην έρημο – περίπου 320 μίλια ανατολικά του Λος Άντζελες – είχε αρχικά προγραμματιστεί τον Νοέμβριο. Έχει ακυρωθεί αρκετές φορές λόγω γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων, αλλά τελικά όλα έγιναν όπως τα ήθελε ο 61χρονος.

Ο οδηγός λιμουζίνας ήθελε να εκτοξευτεί με το…σαραβαλάκι του στη στρατόσφαιρα για να δει τον πλανήτη μας από κει πάνω και να αποδείξει την πλεκτάνη της επιστήμης που μας έχει πείσει ψευδώς πως το σχήμα της Γης είναι σφαιρικό.

Ο αυτοδίδακτος μηχανικός κατάφερε να εκτοξευτεί πριν ανοίξει το αλεξίπτωτό του και επιστρέψει στο έδαφος, όχι ακριβώς ομαλά. Παρά τη σύγχυσή του, βγήκε σχετικά αλώβητος από το εγχείρημά του, αν και δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς το ίδιο και για τον πύραυλό του.

Μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press, είπε: «Αν είμαι χαρούμενος που το έκανα; Ναι, νομίζω. Θα το νιώσω το πρωί. Δεν θα μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Τουλάχιστον μπορώ να επιστρέψω στο σπίτι και να φάω βραδινό και να δω τις γάτες μου».

Ο Hughes ξόδεψε πάνω από 20.000 δολάρια για να αποδείξει πως η Γη είναι επίπεδη, αν και δεν πρόλαβε να το αποδείξει: «Βαρέθηκα να μου λένε πως δείλιασα και πως δεν έφτιαξα ποτέ πύραυλο. Κουράστηκα απ’ όλα αυτά. Βρήκα το σθένος και το έκανα». Και σίγουρα το έκανε.

Όσο για τους κινδύνους της αποστολής του, κατέληξε: «Αυτό το πράγμα θέλει να σε σκοτώσει με 10 διαφορετικούς τρόπους. Αυτό το πράγμα θα σε σκοτώσει σε κλάσματα»…

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button