Ελλάδα

Αυτοί είναι οι τρεις πλουσιότεροι Έλληνες στη λίστα του Forbes

Φίλιππος Νιάρχος, Αριστοτέλης Μυστακίδης και Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι οι τρεις Έλληνες που φιγουράρουν στη χρυσή λίστα του Forbes.

Τρεις είναι οι Έλληνες κροίσοι που συγκαταλέγονται στη λίστα του Forbes. Τη χρυσή τριάδα απαρτίζουν οι Φίλιππος Νιάρχος, Αριστοτέλης Μυστακίδης και Βαρδής Βαρδινογιάννης. 

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, ο ομογενής δισεκατομμυριούχος, Αριστοτέλης Μυστακίδης, κατέχει ποσοστό άνω του 5% στην Τράπεζα Πειραιώς, δίδοντας ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική τράπεζα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στη χρυσή λίστα του Forbes περιλαμβάνονται οι εξής:

Στη θέση 889 της λίστας του Forbes βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων.

s

Ο Φίλιππος Νιάρχος, είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου. Κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Η συλλογή αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Edward G. Robinson και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του πλανήτη. Λέγεται ότι κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου με κομμένο το αυτί. Ένα ακόμη εικονικό έργο του συλλέκτη είναι το Yo Picasso. Στη συλλογή έχουν προστεθεί έργα από νεώτερους καλλιτέχνες, όπως ο Andy Warhol και ο Maurizio Cattelan.

Στη θέση 1737 της λίστας βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 1,4 δισ. δολαρίων, αυτή τη στιγμή.

d

Με έντονη και πολυετή δραστηριότητα στον κλάδο των μετάλλων και εμπορευμάτων, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της μονάδας χαλκού της Glencore στα τέλη του 2018. Ο Μυστακίδης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα εμπορεύματα στην Cargill και στη συνέχεια στη Marc Rich & Co. το 1993. Αργότερα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Glencore. Έγινε δισεκατομμυριούχος το 2011, όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο και σήμερα κατέχει πάνω από το 3% της εταιρείας.

O Βαρδής Βαρδινογιάννης βρίσκεται στη θέση 1830 της λίστας του Forbes.

xd

Αυτή τη στιγμή έχει περιουσία 1,4 δισ. δολαρίων, χάρη στις δραστηριότητές του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η οικογένεια του συνιδρυτή της Motor Oil Hellas έχει επίσης επενδύσεις στη ναυτιλία και τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Να σημειωθεί εδώ ότι από τη λίστα του Forbes απουσιάζει ο εφοπλιστής Σπύρος Λάτσης. Πέρυσι, τέτοια εποχή ήταν, σύμφωνα με τη χρυσή λίστα, ο πλουσιότερος Έλληνας, με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button