Τοπικά Νέα

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Στην επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας των οχημάτων και των αδειών ικανότητας οδήγησης, που αφαιρέθηκαν μέχρι και τη 16η Μαρτίου, προχωρούν από σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου οι Αστυνομικές Αρχές. 

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια των κατεπειγόντων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που ελήφθησαν από την κυβέρνηση και προς ενίσχυση και αποτελεσματικότερης αποφυγής της εξάπλωσής του και της αυξημένης εγρήγορσης που απαιτείται, με Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επιστρέφονται από σήμερα (17-03-2020) στους κατόχους τους τα στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες και άδεια) και οι άδειες ικανότητας οδήγησης που αφαιρέθηκαν μέχρι και χθες (16-03-2020) από τις αστυνομικές Αρχές για τροχονομικές παραβάσεις προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους και περιοριστούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εξαιρούνται οι ακόλουθες περιπτώσεις: Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών, οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ΑμεΑ και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση για επίδειξη ικανότητος, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Επισημαίνεται ότι, για την επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας και των αδειών ικανότητας οδήγησης θα τηρηθεί η διαδικασία καταβολής του διοικητικού προστίμου.

Η δε εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button