Ελλάδα

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – «Χτυπά» 28άρια από την ερχόμενη εβδομάδα – Δείτε χάρτες

«Καλοκαίρι» ο καιρός το Σαββατοκύριακο με 25άρια στον υδράργυρο – Υποχωρούν από το Σάββατο 25/04 οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι

Ο Απρίλης μας αποχαιρετά με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αγγίζοντας μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία  το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα έως και το τέλος του μήνα αναμένεται να σημειώσει  σημαντική άνοδο, φτάνοντας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας στους 24-25 βαθμούς και κατά τόπους τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στα σχήματα που ακολουθούν παρουσιάζεται ένα σύνολο προγνωστικών σεναρίων ως προς την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS τα οποία επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Με πράσινη γραμμή αποτυπώνεται η πιθανότερη πορεία που θα ακολουθήσει η θερμοκρασία ενώ με μαύρη γραμμή αποτυπώνεται η μέση κλιματική τιμή της την περίοδο 1981-2010.

Όπως παρατηρείται οι θερμοκρασίες που κυμαίνονται κατά 4 περίπου βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές, το επόμενο διάστημα θα βρεθούν σταθερά σε επίπεδα έως και 5 βαθμούς υψηλότερα από τις κλιματικές τιμές.

kalokairi_kairos_protothema
kalokairi_thermokrasia_protothema

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

kairiko_map_sat

Πιθανότητα βροχής στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα
ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

kairiko_map_sun

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button