Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΦιλιατρά

Ενημερωτική εκδήλωση στα Φιλιατρά – «Ήρωες Χωρίς Παράσημα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» σας γνωρίζει, ότι θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση, σχετική με το θέμα, που θα γίνει την Κυριακή 19 Αυγούστου και ώρα 12 το μεσημέρι στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, στο καφενείο του κ Σπύρου Νικολόπουλου, στον πεζόδρομο.

Θα προβληθεί το dvd των δημοσιογράφων-συγγραφέων κ κ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, με τίτλο «Ήρωες Χωρίς Παράσημα», διάρκειας 90 λεπτών, που αναφέρεται αναλυτικά:

 Α. στην επιχείρηση Αερομεταφοράς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, από την Ελλάδα στην Κύπρο, με (13) αεροσκάφη τύπου noratlas της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών. Η επιχείρηση ονομάστηκε «ΝΙΚΗ» και χαρακτηρίστηκε, από τον Ελληνικό και τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας και μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, στη διάρκεια της οποίας βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη, από φίλια και εχθρικά πυρά, με συνέπεια την κατάρριψη του «ΝΙΚΗ 4» και τον ηρωικό θάνατο είκοσι επτά (27) λοκατζήδων, τεσσάρων (4) αεροπόρων και δύο (2) λοκατζήδων από το κτυπημένο «ΝΙΚΗ 6», καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό (10) λοκατζήδων —–συμμετέχοντες στην Επιχείρηση «ΝΙΚΗ τριακόσιοι δέκα εννέα (319) λοκατζήδες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών από Μάλεμε Χανίων και είκοσι πέντε (25) της Γ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών από το Μεγάλο Πεύκο, σύνολο τριακόσιοι σαράντα τέσσερις (344) λοκατζήδες και πενήντα δύο (52) Αξιωματικοί πληρώματα των δεκατριών αεροσκαφών νοράτλας, σύνολο τριακόσιοι ενενήντα έξι (396). Φονευθέντες λοκατζήδες είκοσι εννέα (29), αεροπόροι τέσσερις (4), σύνολο τριάντα τρεις (33), διασωθέντες τριακόσιοι εξήντα τρεις (363)—- και

Β. στις νικηφόρες μάχες του αεροδρομίου της Λευκωσίας στις 23 Ιουλίου και Σχολής Γρηγορίου (Ύψωμα Κολοκασίδη) 16-17 Αυγούστου, με αποτέλεσμα την αποτροπή της κατάληψης του αεροδρομίου και της αποκοπής-απομόνωσης της Λευκωσίας από την υπόλοιπη ελεύθερη.

Μετά την παρουσίαση του dvd θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν σχετικές με το θέμα ερωτήσεις-απορίες από τον πρόεδρο του Συλλόγου και συμμετέχοντες στα προαναφερθέντα γεγονότα συμπολεμιστές μας.

Είσοδος ελεύθερη

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» ευχαριστεί πολύ τους φίλους μας από τα Φιλιατρά Τάκη Σκάρο και Σπύρο Νικολόπουλο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ενημερωτικής εκδήλωσης ανάδειξης της ιστορίας μας.

 Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με τον πρόεδρο του Πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» Παναγιώτη Αφάλη τηλ. 6934-779656 και τον εκλεγμένο εκπρόσωπο του Συλλόγου μας στην ΠΕ Μεσσηνίας, συμπολεμιστή μας Δημήτριο Μάλαμα τηλ. 6936-020595

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button