Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Εντυπωσιακό φινάλε χθες βράδυ στους Γαργαλιάνους για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» [εικόνες – βίντεο]

 

main


Ο πολιτισμός, η παράδοση και η κουλτούρα έσμιξαν χθες βράδυ στην πλατεία των Γαργαλιάνων στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες»!

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα CIOFF και του International Dance Council και συνδιοργανώνεται από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, τον Δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Φέτος, στο Φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα από την Ινδία, το Εκουαδόρ, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Νότια Κορέα. Χθες βράδυ κατά την τελετή λήξης στους Γαργαλιάνους έλαβαν μέρος χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων δίνοντας για ακόμα μια φορά τον καλύτερο εαυτό τους!

Τα συγκροτήματα συγκεντρώθηκαν στο πάρκο, μπροστά από την Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, ενώ στη συνέχεια παρέλασαν μέχρι την κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους αλλά και επισκέπτες με τα τραγούδια τους!

Στη συνέχεια τα συγκροτήματα ετοιμάστηκαν προκειμένου να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής, καθώς έσμιξαν διαφορετικοί πολιτισμοί δείχνοντας ότι η παράδοση δεν έχει σύνορα αλλά μπορεί να ταξιδεύει παντού. Ο κόσμος που είχε κατακλύσει την κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, από νωρίς, καταχειροκρότησε όλες τις αποστολές και σίγουρα απόλαυσε μια βραδιά πολιτισμού και της παράδοσης, όπως αυτά εκφράστηκαν μέσα από το χορό!

Δείτε αποσπάσματα:

Δείτε εικόνες:

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

k0

 

k1

 

k2

 

k3

 

k4

 

k5

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Ήθελα πολύ να παρακολουθησω την εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση αλλά δυστυχώς άντεξα 10-15 λεπτά. ……… η πλατεία σας είναι ωραία ……αλλά ρε παιδιά… Πώς ανεχεστε την μυρωδιά από τους βοθρους…….Είμαι επισκέπτης στην περιοχή και μου έκανε εντύπωση, ενώ είδα ωραία σπίτια εντυπωσιακα και περιποιημενα κτήματα με ελιές- πάντως εμφανως υπάρχει ένα θεματακι με τα σκουπίδια, αλλά αυτό δεν πειράζει είναι πολύ ωραία η φύση που δεν ασχολείσαι .

    Αποφάσισα πέραν του παραλιακού μετώπου να δω και ένα χωριό -το συνδύασα και με την εκδήλωση αλλά τέτοια μπόχα ούτε στον Γάγγη ποταμό. Πρέπει να κάνετε κάτι, το μέρος είναι φοβερό έχετε την καλλίτερη παραλία η Βοιδοκοιλια είναι φοβερή, πολύ ωραία παραθαλάσσια χωριά η Γιαλόβα είναι μοναδική, καλές υποδομές τι να πούμε για το Costa Navarino.

    Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Ωραία η ιστοσελίδα σας, ρώτησα που μπορώ να δω τοπικά νέα και μου την πρότειναν, όταν είδα το άρθρο θέλησα να γράψω κάτι που μας στεναχώρησε.

    Καλό χειμώνα και καλή δύναμη στις εργασίες των ελιών ….έχετε το καλλίτερο λάδι

    1. Είστε <> αγαπητέ μας επισκέπτη. Αν είχατε έρθει χειμώνα θα μπορούσατε να απολαύσετε έναν τριπλό συνδυασμό από μπόχες που τα σπάει:
      α) πυρηνοεργοστασίου
      β) βόθρων και
      γ) κάψιμο σκουπιδιών
      Αν ξεχνώ κάτι ακόμα συγχωρέστε την ανοσία μου σε άλλες <> αυτού του τόπου.
      αααα κάτι μου ‘ρθε τώρα. Αν ποτέ μας ξανάρθετε να πάτε στην περιοχή του τουριστικού. Θα απολαύσετε μια φανταστική πραγματικά θέα. Αλλά Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η, το βλέμμα πάντα στον ορίζοντα ποτέ κάθετα, γιατί τότε θα αλλάξει η άποψή σας για την ασημαντότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε με τα σκουπίδια στην πολύ όμορφη φύση μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button