Τοπικά Νέα

Στην Κυπαρισσία την Δευτέρα ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος – Θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Τριφυλίας [πρόγραμμα]

Επίτιμος δημότης του Δήμου Τριφυλίας θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπής Παυλόπουλος, την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Μαΐου, ημέρα της Παντριφυλιακής Εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, στην Κυπαρισσία.

Η απόφαση Ανακήρυξης του ΠτΔ σε Επίτιμο δημότη, ελήφθη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 μ.μ. στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.

Στην τελετή, έχουν προσκληθεί οι θρησκευτικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας.

 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρώτου πολίτη της χώρας

Δευτέρα,28 Μαΐου 2018
Ώρα 7.30 Γενικός Σημαιοστολισμός. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες. Όρθρος – Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου, μετά Θείου Κηρύγματος.

Ώρα 09.45 Πέρα προσέλευσης Επισήμων Προσκεκλημένων. ‘

Ωρα 10.00 Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκoπίου Παυλοπούλου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Επίσημη πομπή – Απόδοση Στρατιωτικών Τιμών.

Ώρα 10.30 Εκκίνηση Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, με κατάληξη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Τη Λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας και οι μαθητές των Σχολείων της Πόλης μας.

Ώρα 11.15 ‘Αφιξη στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου. Απόλυση.

‘Ωρα 11.30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Παρουσίαση της τοπικής φορεσιάς, χειροποίητου αντιγράφου του πρωτοτύπου ευρισκομένου στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο του Ναυπλίου και των Φύλλων Εφημερίδων της Κυβέρνησης ιστορικής πορείας της Τριφυλίας.

Ώρα 12.00 Τελετή Ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Τριφυλίας.

Προσφώνηση Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα.

Ανάγνωση της Απόφασης, περί ανακήρυξης του προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Τριφυλίας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ. Ιωάννη Καλκαβούρα.

Επίδοση της Απόφασης και Τιμητικής Πλακέτας μετά του «Κλειδιού» του Δήμου από τον κ. Δήμαρχο.

Αντιφώνηση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ώρα 12.30 Επίσκεψη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιερά Μητρόπολη. Υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο.
Ώρα 13.00 Μετάβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κατάστημα Εστίασης “ΑΜΜΟΣ”. Γεύμα παρατιθέμενο προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα.
Ώρα 14.30 Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Μυστρά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button