ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Επαναλειτουργία του Γυμνασίου Κοπανακίου ζητούν στην Τριφυλία

 

P1011032


έχει καταργηθεί από το 2012

Την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Κοπανακίου προτείνει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, στα πλαίσια της γνωμοδότησης για σχολικές μεταβολές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας για το σχολικό έτος 2018-2019.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Μερκούρη «από έλεγχο των ενεργών μαθητών των δύο Δημοτικών Σχολείων, Κοπανακίου και Δωρίου, εμφαίνεται ότι είναι 85 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου και 63 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Δωρίου. Αυτό δεν είναι συγκυριακό, αλλά αυτή θα είναι η εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού του Γυμνασίου Δωρίου στο οποίο εγγράφονται μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Δωρίου και Κοπανακίου για τα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου έχει περισσότερους μαθητές απ’ ό,τι το Δημοτικό Σχολείο Δωρίου, γι’ αυτό και προτείνεται η επανίδρυση του Γυμνασίου Κοπανακίου, ώστε να μην αναγκάζονται να μετακινούνται τα παιδιά από το Κοπανάκι στο Δώριο για να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο. Από το 2011 που έγινε η πρόταση και ακολούθως ελήφθη απόφαση για «λουκέτο» στο Γυμνάσιο Κοπανακίου, η τοπική κοινωνία εξέφρασε τη σφοδρή αντίθεσή της. Ακόμα και σήμερα αντιδρά και ζητά την επαναλειτουργία του Γυμνασίου, τονίζοντας ότι προκαλείται επιβάρυνση των μαθητών, καθώς μειώνεται ο ελεύθερος χρόνος τους και αυξάνεται η κόπωσή τους από τη μετακίνηση προς και από το Γυμνάσιο Δωρίου. Επίσης, επισημαίνουν ότι συντρέχουν όλοι οι λόγοι για την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Κοπανακίου, το οποίο στεγαζόταν σε σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και πλούσια βιβλιοθήκη. Παράλληλα, κάτοικοι του Κοπανακίου αναφέρουν ότι με την επανίδρυση του Γυμνασίου θα μπει κι ένα «φρένο» στη διαρκή υποβάθμιση της περιοχής από τα συνεχόμενα «λουκέτα» σε κρατικές υπηρεσίες και δομές, ενώ θα σταματήσει η συνεχόμενη ροή εγκατάλειψης από νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα παραμείνουν στον τόπο τους μετά τις σπουδές τους, θα δημιουργήσουν επαγγελματικά και θα κάνουν οικογένειες, κάτι που αποτελεί όρο επιβίωσης και ανάπτυξης μιας κοινωνίας.

Η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button