Τοπικά Νέα

Επαρχιακή οδός Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου: Επικίνδυνες νεροφαγιές και γρανιά

24837248_2044825799097086_8980274404166975262_o


Οργισμένοι και αγανακτισμένοι είναι κάτοικοι οικισμών και χωριών, όπως και οι επισκέπτες της περιοχής της Μουριατάδας και των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Τριπύλης, οι οποίοι για να πάνε στα σπίτια τους ή τις δουλειές τους, με τα οχήματα ή αγροτικά τους μηχανήματα, πρέπει να διανύσουν την επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου. Ιδίως, δε, την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής που διανύουμε και εκατοντάδες κινούνται καθημερινά στο δρόμο αυτό, κάνουν λόγο για «μαρτύριο».
Ο δρόμος, όπως κατ’ επανάληψη έχουν θέσει υπόψη της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι γεμάτος, σε όλο του σχεδόν το μήκος, από τη Μουριατάδα μέχρι το Ραφτόπουλο, επικίνδυνες γούβες και ακόμη πιο επικίνδυνες νεροφαγιές, οι οποίες μάλιστα σε πολλά σημεία είναι δύσκολο ακόμη και να γίνουν αντιληπτές από τους οδηγούς εξαιτίας του ανάγλυφου του οδοστρώματος. Η, δε, αποφυγή πρόκλησης ζημιάς στο όχημα, ατυχήματος ή και δυστυχήματος ακόμη, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.
Από προηγούμενα χρόνια, μετά κι από εκκλήσεις κατοίκων, έχουμε αναφερθεί στο «Θ» με σχετικά ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό στα τεράστια προβλήματα με τις «παγίδες» υπάρχουν σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου.
Ο δρόμος, από τις νεροφαγιές και τις φθορές του οδοστρώματος μικραίνει απότομα και δεν χωράει καλά – καλά να περάσει ούτε ένα όχημα με ευκολία.
Καταλαβαίνει κανείς την ταλαιπωρία των οδηγών και την ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία και τους κινδύνους των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.
Οι νεροφαγιές δεν έγιναν ξαφνικά με μιας, ένα πρωί. Χρόνο με το χρόνο και ιδίως μετά βροχοπτώσεις προκαλούνται ζημιές στο οδόστρωμα και έγιναν και οι νεροφαγιές, οι οποίες κάθε φορά με τις βροχοπτώσεις μεγαλώνουν και, έτσι, αυξάνει και η επικινδυνότητα διέλευσης οχημάτων.
Είναι γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγιναν παρεμβάσεις με εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης σε κάποια σημεία από την Κυπαρισσία έως την Τοπική Κοινότητα Βρυσών. Προβλήματα, ωστόσο, υπάρχουν και από τη Μουριατάδα έως το Ραφτόπουλο.
Όπως, δε, λένε κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων, από το δήμο αλλά και από την Περιφέρεια έχουν ενημερωθεί ότι επρόκειτο να υλοποιηθεί έργο ασφαλτοστρώσεων και από Μουριατάδα έως το Ραφτόπουλο και ότι αυτό θα γινόταν πέρυσι.
Όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί και με το χειμώνα και τις έντονες βροχοπτώσεις να είναι ακόμη μπροστά, η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη με συνέπεια να αυξηθεί και η επικινδυνότητα του δρόμου σε τμήματα της Μουριατάδας, του Δάρα, της Ροδιάς και του Ραφτόπουλου, απ’ όπου και οι φωτογραφίες οι οποίες είναι αποκαλυπτικές κι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης του οδοστρώματος και της επικινδυνότητας που υπάρχει στη διέλευση οχημάτων από εκείνα τα σημεία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button