Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Επαφές Νίκα για τις κρουαζιέρες στην Καλαμάτα

Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 και ώρα 11.00, ο Δήμαρχος Καλαμάτας συναντήθηκε με τρία ηγετικά στελέχη της Celestyal Cruises, στον Πειραιά, με αντικείμενο την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων στην Καλαμάτα. Τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι η Καλαμάτα είναι ελκυστική και οι επισκέπτες χαίρονται την πόλη και τις ομορφιές της, χωρίς να έχουν διατυπώσει κάποιο παράπονο.

Από την περίοδο 2019/2020, η εταιρεία θα δρομολογήσει πλοία στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ για το 2018 έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στο Αιγαίο. Τονίσθηκε, επίσης, ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων από την Ιταλία, καθώς η Καλαμάτα βρίσκεται στην πορεία τους και μπορεί να είναι ενδιάμεσος σταθμός.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου είχε συζήτηση με στελέχη του για το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (έκδοση προσκλήσεων για την υπαγωγή έργων σε χρηματοδότηση), το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» κ.λπ.

Επίσης, ο Π. Νίκας επισκέφθηκε το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και παρέδωσε τη μελέτη ανακατασκευής του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, όπως έχει συμφωνηθεί, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button