ΚυπαρισσίαΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Επιτυχημένη η συναυλία για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας [εικόνες]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αυγουστιάτικη μουσική εκδήλωση στο Τρενοτεχνείο, στην Κυπαρισσία, με σκοπό την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Εκατοντάδες ήταν εκείνοι που έσπευσαν στην μουσική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν Σύλλογοι της Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Νίκο Καλογερόπουλο και τους μουσικούς του,  προκειμένου να ενισχύσουν την προνοιακή αυτή δομή.

Η πρόεδρος του Μ.Ε.Σ.Κ. , Σόνια Τουρκολιά, ανέφερε ότι, “Ο εθελοντισμός είναι το καλύτερο αντίδοτο για το μολυσματικό ιό που λέγεται οικονομική κρίση. Και αυτό γιατί κρατάει γερά το πείσμα του και το βάζει μέσα στον πυρήνα των πραγμάτων αναλαμβάνοντας δράσεις ουσίας. Είναι ο συμβατός δότης αισιοδοξίας στη δυσκολία των καιρών. Είναι το καρβουνάκι που καίει μέσα στη χόβολη της ελπίδας”, στη συνεχεία αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλους τους συλλόγους αλλά και ιδιώτες που βοήθησαν στη διοργάνωση της βραδιάς, όπου όλα τα κέρδη της θα διατεθούν στο νοσοκομείο, προκειμένου, να καλυφθεί μία από τις ανάγκες του. Κλείνοντας, ανέφερε πως, “ελπίζουμε η προσφορά μας αυτή να είναι ένα μικρό τσιρότο ανακούφισης”.

Ο αναπλ. Διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Μπασάκος, ανέφερε ότι, «Ο εθελοντισμός κι η αλληλεγγύη ανέκαθεν χαρακτήριζαν την Ελληνική κοινωνία. Τρανό παράδειγμα η δωρεά και το κληροδότημα του αείμνηστου Γεωργίου Αλεξόπουλου, που ίδρυσε το νοσοκομείο Κυπαρισσίας», και επεσήμανε πως, «Οι ομάδες της κοινωνίας πολιτών, που εκφράζονται μέσα από συλλόγους εμπορικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς και λοιπά, είναι ζωντανό κύτταρο που συμβάλει στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και προάγει την ποιότητα αυτής διότι αναδεικνύει και προβάλει τον πολιτισμό, την παράδοση και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει τους πολίτες της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής. Ο κάθε σύλλογος είναι, κατά γενική ομολογία, μία Μ.Κ.Ο., άτυπη μεν αλλά με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Τριφύλιος ηθοποιός και τραγουδοποιός, Νίκος Καλογερόπουλος, είπε πως, «Θέλω να σας πω ότι, αυτή η εκδήλωση, η αποψινή, είναι η πιο ωραία που έχουμε κάνει στα έξι χρόνια, από μεριάς ηθικής! Είναι οι πράξεις που ξεχωρίζουνε τους πολίτες, τους απλούς πολίτες, από τους ενεργούς πολίτες! Πάντα ο ενεργός πολίτης ήταν το κύτταρο αυτό το ζωντανό της κοινωνίας! Τώρα, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι επί εκατό, επί χίλια αυτό. Και αυτές οι πράξεις πρέπει να γίνονται για ανάλογους σκοπούς. Ελπίζω να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους δήμους αυτό».

Ακολούθως οι “Άποροι Άρχοντες” έλαβαν το «λόγο» επί σκηνής με τη μουσική και τα τραγούδια τους.

Η συναυλία απέσπασε τα θετικότερα σχόλια από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι τραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες, διασκέδασαν σαν  μια όμορφη και ζεστή παρέα και τους επιβράβευσαν με τις επευφημίες και  το παρατεταμένο χειροκρότημά τους.

 

Αρνητικά πάντως σχολιάστηκε η απουσία του δημάρχου Τριφυλίας από την εκδήλωση, ο οποίος έχει διατελέσει και ΔΥΠΕαρχης, αλλά και των δημοτικών συμβούλων.

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΟΛΟΘΟΥΝ ΤΟ (ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button