ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Επιχείρηση στους Γαργαλιάνους προσπάθησε να εξαπατήσει οργάνωση που εξαρθρώθηκε στις Σέρρες

Δεν «τσίμπησε» η μεσσηνιακή επιχείρηση που έχει έδρα στους Γαργαλιάνους και την οποία επιχείρησαν να εξαπατήσουν οι απατεώνες που αποκαλύφθηκαν στη Δυτική Μακεδονία ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση για την εξαπάτηση παραγωγών και επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων. Η δράση τους έφτασε και στην Πελοπόννησο, επιχειρώντας να κάνουν θύματά τους μια επιχείρηση στην Αργολίδα, μία στην Τρίπολη και μία στη Μεσσηνία.
Το κρούσμα στη Μεσσηνία καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2015, οπότε έγινε επικοινωνία με την εταιρεία στους Γαργαλιάνους για την εξαγωγή προϊόντων της και συγκεκριμένα ελαιολάδου.

Από τις Σέρρες
Η βασική καταγγελία στην Αστυνομία έγινε το Σεπτέμβριο του 2015 και από τότε ξεκίνησε μια πολύμηνη έρευνα, για να ολοκληρωθεί μόλις πριν από λίγες ημέρες. Αποκαλύφθηκαν πολλές απάτες και απόπειρες σε βάρος παραγωγών και εμπόρων τοπικών προϊόντων, σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 47, 48, 57 και 63 ετών, καθώς και ενός 50χρονου Ρουμάνου, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.

Στους Γαργαλιάνους
Από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016 εμφανίζονταν ως αντιπρόσωποι ξένης εταιρείας με σκοπό την εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων σε χώρα του εξωτερικού και με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής έπειθαν τους παθόντες, αποσπώντας ποσότητες των προϊόντων.
Για την παραλαβή και μεταφορά των προϊόντων χρησιμοποιούσαν φορτηγά με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν πλαστές και με το τέχνασμα των συνεχών μεταφορτώσεων αποκρυπτόταν ο τελικός προορισμός των εμπορευμάτων.
Οι δράστες τον Αύγουστο του 2015 επικοινώνησαν αρκετές φορές και με τη μεσσηνιακή εταιρεία, προσπαθώντας να πείσουν τους υπευθύνους για την εξαγωγή ελαιολάδου. Όμως, ευτυχώς οι ιδιοκτήτες της κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δε δέχτηκαν τη συμφωνία.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button