Οικονομία

Επιχείρηση «Τρίαινα» στη Μύκονο από ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Απόβαση στη Μύκονο με την κωδική ονομασία «Τρίαινα» βρίσκεται σε εξέλιξη από το σαββατοκύριακο. Πενήντα έξι ελεγκτές της ΑΑΔΕ με τη συνδρομή αστυνομικών και δικαστικών οργάνων, στήνουν «παγανιά» σε μαγαζιά, το παίζουν πελάτες και περνάνε ώρες ολόκληρες για να υπολογίσουν τι αποδείξεις κόβουν οι καταστηματάρχες.

Αλλά και αφού ξεκινήσει ο έλεγχος, οι εφοριακοί ελεγκτές μπορεί να παραμείνουν δίπλα στην ταμειακή μηχανή για ώρες , προκειμένου να φανεί τι ημερήσιο τζίρο εμφανίζει το μαγαζί από την στιγμή που άρχισαν να κόβονται κανονικά οι αποδείξεις. Και όταν αποκαλυφθούν και ξεκινήσει ο έλεγχος, συγκρίνουν τι είδαν ότι καταναλώθηκε, τι κόπηκε με αποδείξεις στη μηχανή, τι τζίρο εμφάνιζε η ταμειακή τις προηγούμενες ημέρες και και τι τζίρο δήλωνε και πριν ένα χρόνο ακόμη ο ίδιος επιχειρηματίας.

Η τακτική αυτή συνοδεύεται επίσης από πρόστιμα, λουκέτα και κατάσχεση των ημερήσιων εισπράξεων. Η επιχείρηση «Τρίαινα» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από χθες στη Μύκονο υπό τις οδηγίες του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη τουλάχιστον, ονομάστηκε έτσι εξαιτίας των τριών παράλληλων στοχεύσεων των ελεγκτών:

1. Καταγραφή του εικονικού και του πραγματικού τζίρου των καταστημάτων

2. Εντοπισμός ταμειακών μηχανών «μαϊμού» που κόβουν αποδείξεις στον βρόντο

3. Έλεγχος για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προκειμένου να γίνει άμση κατάσχεση όσων χρημάτων ή επιταγών βρεθούν στο Ταμείο. Για τη διευκόλυνση των ελεγκτών στη συγκεκριμένη διαδικασία τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Ενδεικτικά, όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες που συμμετέχουν στην επιχείρηση “Τρίαινα” χθες εντοπίστηκε στον Ορνό επιχείρηση με πειραγμένη ταμειακή μηχανή, ενώ σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο κατασχέθηκαν οι εισπράξεις λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμων μη ρυθμισμένων οφειλών προς την εφορία.

Στο γνωστό κέντρο Nammos διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία μη ρυθμισμένες ύψους 4 εκατ. ευρώ όπου η εταιρία έσπευσε να τις αποπληρώσει άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button