Τοπικά Νέα

Εργασίες συντήρησης των κυβόλιθων στην πλατεία Γαργαλιάνων

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα δύο πρώτα θέματα αφορούσαν την άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά των αριθ.65/2017 και67/2017 αποφάσεων Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας, όπου ψηφίστηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τιμολόγια που εκδόθηκαν τα έτη 2011, 2012 και 2013 από τον Χρήστο Σταθόπουλο από τα Φιλιατρά. Η πρώτη απόφαση αφορά τιμολόγια ύψους 3.985,20 ευρώ συν 138 ευρώ δικαστικά έξοδα και η δεύτερη τιμολόγια ύψους 655,32 ευρώ συν 100 ευρώ δικαστικά έξοδα, με την νομική σύμβουλο του δήμου να έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της πληρωμής.

Το τρίτο θέμα αφορούσε την έγκριση εξώδικου συμβιβασμού μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας και της εταιρείας UNITRACK A.E.E.

Ειδικότερα, αφορούσε την εγκατάσταση ανταλλακτικών (και εργασία) για την τσάπα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων ύψους 11.509, 52 ευρώ. Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου θεωρώντας ότι οι εργασίες δεν ήταν «έκτακτη ανάγκη,» αλλά τακτική συντήρηση του μηχανήματος δεν πλήρωσε το ένταλμα. Ωστόσο, η νομική συμβουλος πρότεινε ότι η εξωδικαστική λύση είναι συμφέρουσα. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με την Μαρία Πανουσιοπούλου και τον Σαράντο Κουκούμη να ψηφίζουν Λευκό.

Η κα. Πανουσιοπούλου αναφέρθηκε στο ύψος της δαπάνης η οποία αφορά 9000 ευρώ ανταλλακτικά και 2.5000 ευρώ για την παροχή υπηρεσίας, διερωτώμενη για την παλαιότητα του οχήματος και αν τελικά άξιζε το κόστος της δαπάνης.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι δαπάνες και η ψήφιση διάθεσης πιστώσεων, προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2018, και αφορούν 80.000 ευρώ για την ΔΕΗ στα αντλιοστάσια, προμήθεια καλοπιστιών φυτών ύψους 7.984, 146 ευρώ, συντήρηση φωτισμού Αυλώνας και Αετού 13.987, 20 ευρώ, εργασίες συντήρησης πλατείας Γαργαλιάνων (7.000 ευρώ) και για το ηρώο στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας (2.000 ευρώ) δαπάνη συνολικού ύψους 9.050, 80 ευρώ.

Στην ιδιά συνεδρίαση η επιτροπή ομόφωνα αποδέχθηκε την άνευ τιμήματος, από το Τελωνείο Καλαμάτας ενός εμπορευματοκιβωτίου (κοντέινερ).

Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου του ανοικτού διαγωνισμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΕ ΑΕΤΟΥ». Σύμφωνα με την εισηγη της Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννας Κωνσταντέλου, η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού με το από 16/11/2017 πρακτικό διενέργειας διαγωνισμού είχε προτείνει την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου την εταιρεία Β. Τατούλης και ΣΙΑ Ο.Ε. Με την 23/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε το πρακτικό. Η εταιρεία κλήθηκε να  προσκομίσει τον φάκελο δικαιολογητικών εντός δέκα ημέρων, ωστόσο η επιτροπή πρότεινε να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία Β. Τατούλης και ΣΙΑ Ο.Ε και ανέδειξε προσωρινό μειοδότη τον Ευστάθιο Τζικάκη. Ο προσωρινός ανάδοχος κατέθεσε φάκελο στις 18/4/2018, με την επιτροπή διαγωνισμού να προτείνει προς την Οικονομική Επιτροπή να  κατακυρωθεί το έργο στην εταιρεία Ευστάθιος Τζικακης με 37% έκπτωση.

Εκτός ημερήσιας διάταξης, ομόφωνα δεκτή έγινε η τροποποίηση του προϋπολογισμού που αφορούσε εργασίες ύψους 4.687,20 ευρώ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον πρώην ΧΑΔΑ Αλιμακίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button