ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

ΕΦΥΓΕ ο Κυπαρίσσιος πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Κανελλόπουλος

Καταγραφή


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο καθηγητής, πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος και ιστορικό στέλεχος της ΑΤΕ, Δημήτρης Κανελλόπουλος

Αξίζει να τονίσουμε ότι τι ιστορικό στέλεχος της Αγροτικής τράπεζας, διετέλεσε διοικητής κατά την τριετία 1993-96, αφού προηγουμένως υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης του ομίλου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα με έμφαση την παραγωγική διαδικασία αλλά και της ΑΤΕ η οποία ωστόσο αργότερα πουλήθηκε στην Πειραιώς..
Γεννήθηκε στην Κυπαρισσία και σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν από τα ιστορικά στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία διορίστηκε έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό το 1952. Ο Δ. Κανελλόπουλος προώθησε τη μετεξέλιξη της ΑΤΕ σε πιστωτικό ίδρυμα πολλαπλών δραστηριοτήτων και την υιοθέτηση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία της, εμπεδώνοντας στο ανθρώπινο δυναμικό τη νέα πραγματικότητα, ότι η τράπεζα έχει πάψει να ασκεί μονοπωλιακά την αγροτική πίστη και ήταν πλέον υποχρεωμένη να δραστηριοποιείται στον ελεύθερο ανταγωνισμό του τραπεζικού συστήματος.Ο εκλιπόν διατηρούσε παλιά οικία στην περιοχή της Κυπαρισσίας και ερχόταν τα καλοκαίρια χωρίς να λησμονεί την γενέτειρά του με συγγενικά του πρόσωπα, όπως συνήθιζε.
Η κηδεία του Δημήτρη Κανελλόπουλου έγινε στο κοιμητήριο Παπάγου. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button