Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Εχουν βιολογικό… αλλά δεν συνδέονται στην Πύλο!

Καμία σύνδεση δεν έχει γίνει στον βιολογικό καθαρισμό της Πύλου από το 2011 και μετά, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος ο πρόεδρος του σώματος Θόδωρος Χαραμαράς.

Η σοβαρή αυτή καταγγελία έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για την σύναψη δανείου 1.500.000 ευρώ από τον δήμο, το οποίο προορίζεται να καλύψει δαπάνες ασφαλτοστρώσεων σε διάφορες περιοχές του.

“Οσον αφορά τις ασφαλτοστρώσεις στην Πύλο, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από το 2011 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σύνδεση στον βιολογικό Καθαρισμό, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου είναι έτοιμο, με αποτέλεσμα όλο το χρόνο -και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες- η δυσοσμία να πνίγει την πόλη και να δημιουργεί μια τριτοκοσμική κατάσταση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Χαραμαράς.

Οπως παρατήρησε, τα χρήματα θα διατεθούν για ασφαλτοστρώσεις οι οποίες στην πορεία θα ακυρωθούν ως έργο, καθώς “οι συνδέσεις στον βιολογικό καθαρισμό θα πρέπει να προηγηθούν, για να μην αντιμετωπίσουμε το πανελλαδικό φαινόμενο, να πέφτει άσφαλτος και στη συνέχεια να σκάβονται οι δρόμοι από τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας”.

 

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου -ο οποίος, μαζί με τους συμβούλους των μειοψηφιών καταψήφισε τη σύναψη του δανείου- επισήμανε ότι, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η συγκυρία για τους δήμους δεν είναι ευνοϊκή, αναφερόμενος ειδικότερα σε “μεγάλες περικοπές” προς τους ΟΤΑ, οι οποίες “κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα σταματήσουν”. Για να σημειώσει χαρακτηριστικά, στη συνέχεια:

“Παρ’ όλ’ αυτά, στον δήμο μας έχει παραχθεί έργο κατά την διάρκεια της θητείας μας (αναπλάσεις, φωτισμοί, επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης, ασφαλτοστρώσεις κ.α.). Ωστόσο, στο κομμάτι που αφορά τη λήψη του προτεινόμενου δανείου νομίζω ότι τα οικονομικά στοιχεία του δήμου μας δεν ανταποκρίνονται στην εξυπηρέτησή του, τη στιγμή μάλιστα που ο δήμος μας έχασε ένα σοβαρό έσοδο από τα τέλη ύδρευσης λόγω της διεύρυνσης της ΔΕΥΑ Πύλου – Νέστορος, πέρυσι τον Απρίλιο”.

eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button