ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Ηχηρές αναφορές για στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας από μητροπολίτη και πρόεδρο των πολυτέκνων Τριφυλίας

ΜΕ ηχηρές αναφορές για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας ολοκληρώθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας στην αίθουσα ‘Αλέκος Παπαδόπουλος’ δίπλα στο κτιριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ.
Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος με πύρινο λόγο αναφέρθηκε στην σημερινή πραγματικότητα. Ο Ποιμενάρχης τόνισε ότι “ήρθαμε κε Πρόεδρε να προσφέρουμε αυτό που έχουμε, διότι σήμερα πολλοί για αγάπη ομιλούν κι όλο μίσος βλάπτουν και από το να επιβουλεύονται αυτό κυρίως κάνουν”. Πρόσθεσε ότι “ευχόμαστε αυτή η χρονιά να είναι πιο ανώδυνη από ότι η προηγούμενη, δεν λέγω για καλύτερη, το καλό πλέον αρχίζει να εκφυλίζεται” συνεχίζοντας ότι “ήρθαμε να σας σφίξουμε το χέρι και να σας πούμε ότι δεν είστε μόνοι, κυρίως όμως να σας διαβεβαιώσουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε σε ότι μας υποδείξετε και να σας επισημάνουμε ότι η τοπική μας εκκλησία την μεγαλύτερη αρωγή δίνει σε ποσοστό 60% το παρέχουμε σε πολυτέκνους”. Επιπλέον διαβεβαίωσε τον σύλλογο ότι “μαζί με τους άλλους συνεπισκόπους μου, ότι για αυτά τα νομοθετήματα που αντίθετα ενάντια στην πολύτεκνη οικογένεια έχουμε κάνει διαμαρτυρία όπου έπρεπε και αναμένουμε απάντηση” ευχόμενος από καρδιάς καλή και ευλογημένη χρονιά.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Κώστας Κωσταντόπουλος καλωσόρισε τα μέλη του συλλόγου διαπιστώνοντας ότι η πολύτεκνη οικογένεια μειώνεται “με την πολιτεία να παραβλέπει το μέγιστο δημογραφικό πρόβλημα που μαστίζει την χώρα μας, διότι χωρίς χέρια, χωριά παιδιά δεν υπάρχει μέλλον στην χώρα μας για την παραγωγική της αξία”. Επισήμανε ότι “το τελευταίο διάστημα ήρθε ένα ακόμα καμπανάκι που ήχησε καθώς οι πολύτεκνοι με το πρόσφατο νομοσχέδιο πλήττονται ακόμα περισσότερο καθώς έχουν ανάγκη οποιαδήποτε αρωγή, με αποτέλεσμα λόγω του οικονομικού κλίματος καμία οικογένεια δεν κάνει 3 ή περισσότερα παιδιά καθώς όσα περισσότερα έχει, τόσο περισσότερο φορολογείται”. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα οικιακά τιμολόγια που υπάγονται σε μειώσεις από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας σε ότι αφορά την ύδρευση πολυμελών οικογενειών.
Στην συνέχεια έγινε η απονομή τιμητικών επαίνων σε πολύτεκνους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ μετά την κοπή της πίτας έγινε μικρή γιορτή όπου βρέθηκε ο νεαρός τυχερός με το φλουρί. Στην εκδήλωση παρών ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Μερκούρης Γιάννης και Κωσταντέλου Γιάννα, εκπρόσωποι συλλόγων και μέλη του συλλόγου. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button