Ελλάδα

Η απίστευτη ιστορία της σύγχρονης Σταχτοπούτας στη Λάρισα -Εμεινε ορφανή, είχε περιουσία που έκανε φτερά

H υπόθεση μία κοπέλας έτσι όπως αποκαλύφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας απασχολεί τον Τύπο τα τελευταία 24ωρα, καθώς η ιστορία της θυμίζει αρκετά το παραμύθι της Σταχτοπούτας.

Η 22χρονη κοπέλα εμφανίστηκε χτες ως μάρτυρας στο Εφετείο Λάρισας για να περιγράψει τα όσα πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής της.

Η 22χρονη, της οποία το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί ορφάνεψε από γονείς σε μικρή ηλικία και στην συνέχεια υιοθετήθηκε από την θεία της, για να μείνει και πάλι μόνη της στην ηλικία των 11 χρονών.

Συγκεκριμένα, μετά την απώλεια τον γονιών της, η σύγχρονη Σταχτοπούτα βρέθηκε υπό την προστασία της θεία της, έχοντας περιουσία από τους γονείς της 350.000 ευρώ.

Το 2007 όμως η κοπέλα ορφάνεψε και πάλι κι έτσι ο θείος της, ένας 73χρονος Βολιώτης είχε αναλάβει με δικαστική απόφαση τη διαχείριση της περιουσίας της.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, από την περιουσία της είχαν κάνει φτερά  82.000 ευρώ, ενώ εκτός αυτού η ίδια μάλιστα είχε οικονομικές δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια παρά την μεγάλη περιουσία που είχε κληρονομήσει, με αποτέλεσμα να την βοηθούν διάφοροι συγγενείς.

Ετσι, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν,το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκρινε ένοχο τον θείο της 22χρονης για την υπεξαίρεση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.

Από την άλλη, ο αδερφός του θείου της κοπέλας, που κατηγορούνταν για συνέργεια στην υπεξαίρεση, κρίθηκε αθώος.

Στο δικαστήριο μάλιστα αποκαλύφθηκαν κι όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης. Από την πλευρά του, ο 73χρονος υποστήριζε ότι όχι μόνο δεν υπεξαίρεσε τα χρήματα, αλλά ζημιώθηκε βάζοντας δικά του προκειμένου να συντηρήσει την περιουσία της ανήλικης. Εντούτοις, δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο.

Να σημειωθεί πως όλα άρχισαν να ξεδιπλώνονται όταν η 22χρονη άρχισε να ενηλικιώνεται και τότε στο δικαστήριο κλήθηκε  ο θείος της προκειμένου να αποδείξει τι απέγινε η μεγάλη περιουσία.

Ο 73χρονος φέρεται να μην μπορούσε να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για το τι απέγιναν τα 82.000 ευρώ.

Ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε χρήματα σε εργολάβο για την αγορά ενός διαμερίσματος, όμως ο εργολάβος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και φέρεται να κατέθεσε ότι τα χρήματα για την αγορά τα είχε πάρει από τη μητέρα της κοπέλας και όχι από τον θείο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την υπεξαίρεση ποσού 82.000 ευρώ (σε λογαριασμό του υπήρχαν 8.000 ευρώ) και τον καταδίκασε με την επισήμανση του προέδρου να επιστρέψει πίσω όλα τα λεφτά.

Πηγή: taxydromos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button