Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Η Γραμματέας Ισότητας των δυο φύλων στην Καλαμάτα την Παρασκευή

18839778_10155345696902733_980721638463546396_o


Στα πλαίσια των δράσεων που έχει αναπτύξει κατά καιρούς και αναπτύσσει το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής και φύλου του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, την Παρασκευή 2 Ιουνίου θα βρεθεί στην πόλη της Καλαμάτας η Φωτεινή Κούβελα, γενική γραμματέας ισότητας των φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Την Παρασκευή το πρωί στις 11:00 θα επισκεφθεί το δημαρχείο Καλαμάτας όπου θα υπογραφεί η χάρτα της Κωνσταντινούπολης, που αφορά την υπεράσπιση των γυναικών απέναντι στη βία, στις 13:00 θα επισκεφτεί το Συμβουλευτικό κέντρο για τις κακοποιημένες γυναίκες, ενώ το απόγευμα στις 7 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο :”Ο αγώνας για ισότητα, αγώνας για ένα καλύτερο αύριο” και θα αναλυθεί το εθνικό σχέδιο δράσης για την ισότητα των δύο φύλων 2016 -2020.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) είναι ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς.
Η ΓΓΙΦ υλοποιεί συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα και Δράσεις μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ)

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, είχε έρθει και τον Δεκέμβριο του 2015 στην Καλαμάτα στην παρουσίαση του βιβλίου «Γυναίκες και λιτότητα. Η οικονομική κρίση και το μέλλον της ισότητας των φύλων», ένα βιβλίο σε επιμέλεια της Μαρίας Καραμεσίνη (καθηγήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου και προέδρου του ΟΑΕΔ) και Jill Rubery (καθηγήτριας του Manchester Business School).
Είχε γίνει και τότε αναφορά στο πώς αποτυπώνονται οι βαρύνουσες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών της λιτότητας στη διάσταση του φύλου, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη δυσμενή θέση των γυναικών σε περιβάλλον ύφεσης.
Η κ. Κούβελα είχε αναφερθεί στις δραματικές επιπτώσεις της ανεργίας και της σκληρής λιτότητας, σε γυναίκες και άντρες -και δη έναντι των γυναικών, εμμένοντας στην ανάγκη αντιστάθμισης της κοινωνικής αυτής οπισθοδρόμησης με μέτρα που τοποθετούν την ουσιαστική ισότητα των φύλων ως αναπόσπαστο κομμάτι της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button