ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Η εκπομπή “Από Tόπο σε Τόπο” στους Γαργαλιάνους [εικόνες]

Υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας), σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου 2018, στο πάρκο της Μπρίσκειου Βιβλιοθήκης στους Γαργαλιάνους, έγιναν τα γυρίσματα της επιτυχημένης εκπομπής «Από τόπο….σε τόπο» που προβάλλεται κάθε Κυριακή μεσημέρι (12.00-13.30) στο κανάλι της Βουλής σε Ελλάδα και ομογένεια.

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο αγαπημένος μουσικολόγος –λαογράφος Χρήστος Μυλωνάς, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Βασίλης Οικονόμου. Η εκπομπή προβάλλει τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα και την πολιτιστική μας κληρονομιά στην γνήσια μορφή της.

Παρά την ζέστη, η οποία ταλαιπώρησε τόσο τους χορευτές όσο και το συνεργείο, κανείς δεν πτοήθηκε. Όλοι έμειναν στις θέσεις του και παρουσίασαν την παράδοση και την ιστορία του τόπου.

Συμμετείχαν χορευτικά τμήματα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, τον Μορφωτικό Σύλλογος Φιλιατρών ‘ΠΥΡΣΟΣ’, τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας ‘ΜΕΣΚ’ και τον Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου ‘ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ’. Το παραδοσιακό τραπέζι με προϊόντα των παραγωγών της περιοχής και τα τοπικά εδέσματα επιμεληθηκαν,  ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης και ο Σύλλογος Γυναικών Λεύκης.

Να σημειωθεί πως αύριο, Κυριακή 29 Απριλίου, θα γίνουν τηλεοπτικές λήψεις σε τουριστικά αξιοθέατα του Δήμου μας.

Δείτε εικόνες:

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button