Αθλητικά

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας χρωστάει 106.462 ευρώ στην ΕΠΟ!

Σε αποκαλύψεις σχετικά με την δανειακή σύμβαση της ΕΠΣ Μεσσηνίας με την ΕΠΟ προχώρησε ο Τάκης Βασιλόπουλος, καθώς όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του υπάρχει δάνειο ύψους 203.500 ευρώ, με υπόλοιπο 106.462 ευρώ!

Τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Τάκης Βασιλόπουλος έρχονται σε αντιδιαστολή με όσα είχε πει στην γενική συνέλευση ο τέως πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Λεωνίδας Οικονομίδης, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήματα είχε τονίσει πως η ΕΠΟ έχει σταματήσει να παρακρατά το ποσοστό του 10% από την επιχορήγηση για την εξυπηρέτηση του δανείου (τα “δανεικά” ήταν η φράση του). Μάλιστα, είχε επισημάνει πως παρά το γεγονός πως ζήτησε εγγράφως ενημέρωση από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για το θέμα, δεν είχε λάβει απάντηση.

Παράλληλα στην ανακοίνωση του Τάκη Βασιλόπουλου εγείρονται και άλλα ζητήματα καθώς γίνεται λόγος για έλλειψη οικονομικών στοιχείων αναφορικά με την λειτουργία του κυλικείου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία καθώς και για μη τήρηση βιβλίου υλικού και αποθήκης στην ΕΠΣΜ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τάκη Βασιλόπουλου αναφέρει:

Συνεπείς στην υποχρέωση που αναλάβαμε να ενημερώνουμε τα Σωματεία μέλη της ΕΠΣΜ και το φίλαθλο κοινό, σας γνωρίζουμε τα κυριότερα από την συνεδρίαση του Δ.Σ. ΕΠΣΜ 16-3-2018.

1.Παρά την άρνηση της πλειοψηφίας για τον έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων της ΕΠΣΜ από ορκωτούς λογιστές, επιμένουμε, παραθέτοντας τα παρακάτω στοιχεία:

Α) Το κυλικείο, στο Ενωσιακό Κέντρο λειτουργούσε μέχρι και 10/2017 με το Α.Φ.Μ. της ΕΠΣΜ, χωρίς να παρουσιάζονται οικονομικά στοιχεία, στους Οικονομικούς απολογισμούς της τελευταίας τουλάχιστον 6ετίας.

Β) Όπως προκύπτει από το με αριθμ. Πρωτ. Ε.Π.Ο.9055/13-3-2018, έγγραφο, υπάρχει σύναψη Δανειακής Σύμβασης ΕΠΟ-ΕΠΣΜ έτη 2003-2006, ύψους 203.500 €, με υπόλοιπο 106.462€, που σημαίνει ότι υπάρχει εξυπηρέτηση του δανείου, η οποία ποτέ δεν αναγράφτηκε στους οικονομικούς απολογισμούς της ΕΠΣΜ, τουλάχιστον την τελευταία 6ετία.

Γ) Από την δήλωση άγνοιας των τέως και νυν συμβούλων του Δ.Σ., με την ευθύνη του ταμία της ΕΠΣΜ, προκύπτει το συμπέρασμα ότι δεν τηρείται Βιβλίο Υλικού και Αποθήκης στην ΕΠΣΜ.

2.Τα πρακτικά της Γ.Σ. 26-2-2018, είναι ελλιπή και επιλεκτικά γραμμένα, απουσιάζει ο οικονομικός έλεγχος, η δανειακή σύμβαση ΕΠΣ- ΕΠΟ, που ζήτησαν εκπρόσωποι σωματείων, καθώς και οι προτάσεις που διατυπώθηκαν, με κύρια την έκτακτη Γ.Σ. εντός τριών μηνών.

3.Επιλέξαμε να αναλάβουμε την θέση του προέδρου της (προσωρινής) επιτροπής διεξαγωγής αγώνων παλαιμάχων, με τον Τάκη Βασιλόπουλο, τιμώντας με αυτή μας την ενέργεια, τους εραστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

4. Καλούμε τους εμπλεκόμενους και μη, με το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο να σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις. Η ανοχή μας προς αυτούς τελείωσε.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για μια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, απαλλαγμένη από το χθες, χαράσσουμε νέα μονοπάτια για το αύριο. Καλούμε τα σωματεία να στρατευτούν σ’ αυτή τη προσπάθεια, αναλαμβάνοντας και αυτά μερίδιο ευθύνης, στην προσπάθεια εξυγίανσης του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button