ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Η ιδιωτική πρωτοβουλία βάζει θεμέλια για την Ευρωπαϊκή παρουσία της Κυπαρισσίας στον τουριστικό χάρτη

kypar


ΚΕΡΔΙΖΕΙ έδαφος μετά από σημαντικές πρωτοβουλίες εξωστρέφειας των επαγγελματιών του τουρισμού, εμπόρων και φορέων η παρουσία  στον Ευρωπαικό χάρτη του τουρισμού για την πόλη της Κυπαρισσίας.

Μάλιστα 2 σημαντικά ταξιδιωτικά γραφεία της Αθήνας εντάσσουν την περιοχή στο πρόγραμμά τους τόσο για την περιοχή της Νέδας όσο και τις αρχαιότητες και την γευσιγνωσία της περιοχής. Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχουν ορατά αποτελέσματα από την προβολή από το Δήμο Τριφυλίας αν και έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού κερδίζουν έδαφος στην περιοχή μετά τις ομαδικές επισκέψεις στην Νέδα, την Περιστεριά, αλλά και μορφές αθλητικού τουρισμού όπως η διεξαγωγή της Κατάβασης ορεινής ποδηλασίας η οποία όμως δεν θα επαναληφθεί του χρόνου. Τα ξενοδοχεία με συνδυασμένα πακέτα διακοπών με διατροφή αρχίζουν να εισέρχονται δυνατά στο παιχνίδι των εντυπώσεων, ενώ θετικό δείγμα ήταν η πανελλαδική πρωτοβουλία με την δημιουργία Escape room από την μονάδα Apollo resost hotel της Γ. Χριστοδούλου, η οποία αποτέλεσε μια ζωντανή διαφήμιση για την πόλη.

Η Κυπαρισσία ελκύει τα τελευταία 2 χρόνια τα φώτα του ιατρικού τουρισμού και η Τριφυλία ευρύτερα, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου για τον Ιατρικό Τουρισμό, που διοργάνωσε το δίκτυο των Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals, πέρσι. Επίσης η διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων όπως το Θερινό Κάμπ Ταεκβοντό στο Κλειστό Γυμναστήριο, εκδηλώσεις από τα αθλητικά σωματεία κι άλλα. 

ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Στο πρωτογενή τομέα τα ξενοδοχεία προσπαθούν να τονώσουν την κίνηση όλο το χρόνο καθώς στα φυλλάδια τους αναφέρουν ότι «Από 5/11 έως 5/1 κάθε χρονιάς έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε όλη την εμπειρία παραγωγής του καλύτερου ελαιόλαδου στον κόσμο από τη διαδικασία του ράβδου και της συγκομιδής, την παραγωγή στο ελαιοτριβείο και την γευστική δοκιμή του ίδιου αλλά και των πεντανόστιμων ελιών.Από 20/8 έως 30/9 κάθε χρονιάς έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε όλη την εμπειρία παραγωγής των εξαιρετικών κρασιών μας, από την διαδικασία του τρύγου και του πατήματος των σταφυλιών, την παραγωγή στο οινοποιείο με ξενάγηση και ενημέρωση και εν τέλει την γευστική δοκιμή συνοδευόμενη από μπουφέ κρύων πιάτων».

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κυπαρισσία με την Τριφυλία μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης μαζί με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Ωστόσο χειροπιαστά αποτελέσματα τόσο σε διανυκτερεύσεις, διαμονή και εκδρομικό τουρισμό πηγάζουν μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μάλιστα έχει αναπτυχθεί και ο θρησκευτικός τουρισμός που αποτελεί ένα ακόμα δείγμα κινήσεων για πιστούς που επισκέπτονται τη περιοχή. Αλλά δεν χρειάζονται μόνο αυτά. Χωρίς στρατηγική, χωρίς διάχυση των δράσεων και μόνο με..εκδρομές για να φωτογραφηθούν οι αιρετοί με την παρέα τους δεν μπορεί να αναπτυχθεί η ιστορική περιοχή του Δήμου. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button