Τεχνολογία

Η Κίνα σχεδιάζει υπερηχητικά βομβαρδιστικά που θα φθάνουν σε δύο ώρες από το Πεκίνο στη Νέα Υόρκη

Υπερηχητικά βομβαρδιστικά, που θα μπορούν μέσα σε δύο μόλις ώρες να φθάνουν από το Πεκίνο στη Νέα Υόρκη σχεδιάζει να κατασκευάσει η Κίνα.

Ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο παρουσίασαν προτάσεις για ένα αεροσκάφος που θα διαθέτει δύο ζεύγη φτερών και θα μπορεί να πετά με ταχύτητα πενταπλάσια του ήχου, δηλαδή περίπου 6.000 χλμ/ώρα!

«Μόλις δυο ώρες θα χρειάζονται για να ταξιδέψει κανείς από το Πεκίνο στη Νέα Υόρκη με υπερηχητική ταχύτητα κι αυτό θα καταστήσει στο μέλλον πιο άνετα και αποτελεσματικά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και τις μεταφορές απ’ ό,τι με τα σύγχρονα αεροσκάφη», δήλωσε επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων, δρ Cui Kai.

Τα σύγχρονα τζάμπο χρειάζονται 14 ώρες πτήσης για να καλύψουν την απόσταση των περίπου 11.000 χλμ που χωρίζει τη Νέα Υόρκη από το Πεκίνο.

Το νέο αεροσκάφος διαθέτει δύο ζεύγη πτερυγίων, που χρησιμοποιούν το ένα το άλλο για να μειώνουν τις τριβές και την οπισθέλκουσα (Εικόνα: Science China Press)

Μετά τη δημοσίευση της μελέτης, Κινέζος σχεδιαστής μαχητικών αεροσκαφών είπε στην εφημερίδα South China Morning Post ότι το σχέδιο του νέου υπερηχητικού αεροσκάφους μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού προσθέτοντας ότι το τζετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως επιβατικό όχημα για τη μεταφορά τουριστών ή στρατιωτικού προσωπικού είτε για να μεταφέρει ο,τιδήποτε «από λουλούδια μέχρι βόμβες».

Τα υπερηχητικά αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εκτόξευση πυραύλων -ενδεχομένως και με πυρηνικές κεφαλές- σε στόχους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη σ’ ένα κλάσμα του χρόνου που απαιτούν τα σύγχρονα αεροπλάνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button