ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Η Μαραθόπολη γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια την μεταμόρφωση του Σωτήρος [εικόνες]

Την Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού η οποία είναι μια από τις σημαντικές εορτές, τόσο στην Θεολογία της Εκκλησίας μας, όσο και στην ζωή των Χριστιανών, εόρτασε η Μαραθόπολη.

Οι διήμερες εορταστικές Θρησκευτικές εκδηλώσεις τελέσθηκαν στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε Εκκλησιαστική τάξη, όπου πλήθος κατοίκων της περιοχής προσήλθαν με την δέουσα ευλάβεια και φέτος, για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να συνεορτάσουν την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή.

Το απόγευμα της Κυριακής  τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας από Ιερείς της περιοχής, ενώ πάρα πολλοί ήταν αυτοί που ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας στους δρόμους της Μαραθόπολης.

Στις τελετές χθες συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Άγγελος Χρονάς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαραθόπολης, Γιώργος Μίγγας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Γιάννης Καλκαβούρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αδρακτάς και Τάσος Αδρακτάς κ.α.

Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button