Αθλητικά

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων απέβαλε τον ΠΑΟΚ – Στον εισαγγελέα τα γεγονότα στην Τούμπα

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η κυβέρνηση στην απόφαση για επ`αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ενώ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα γεγονότα της Τούμπας, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης.

Την αντίθεσή των μελών της Σούπερ Λιγκ στην απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος, εξέφρασε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Γιώργος Στράτος, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο κ. Βασιλειάδης, που αναμένεται να έχει συναντήσεις Τετάρτη και Πέμπτη με εκπροσώπους των ΠΑΕ, επισήμανε ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων όσοι βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Την Τετάρτη στις 10:00, ο κ. Βασιλειάδης θα συναντηθεί και με κλιμάκιο της FIFA το οποίο έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς τα όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγγνώμη για τη συμπεριφορά του στο γήπεδο της Τούμπας, ζητάει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, με επιστολή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) προχώρησε στη διαγραφή του ΠΑΟΚ από το μητρώο της.

Η ECA καταδίκασε τη συμπεριφορά του προέδρου της μακεδονικής ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη και γνωστοποίησε την απόφασή της να αναστείλει την ιδιότητα μέλους του ΠΑΟΚ, μέχρι νεωτέρας.

Η ανακοίνωση:

«Η ECA καταδικάζει έντονα τη συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα της Super League ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Υπό αυτό το πρίσμα και σύμφωνα με το καταστατικό της ECA, το Εκτελεστικό Συμβούλιό της αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει, με άμεση ισχύ, την ιδιότητα του ΠΑΟΚ ως μέλους της ECA.

Η ΕCA υπάρχει για να προστατεύει την ακεραιότητα και την κανονικότητα διοργανώσεων και αγώνων, καθώς και τις αθλητικές αξίες και αρχές στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία παραμένει εν ισχύ μέχρι νεωτέρας και θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button