Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Η παιδική χορωδία ROSARTE στην Κυπαρισσία 6 Ιανουαρίου 2018

 

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν η πρώην Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Πηνειώ Βασιλοπούλου για την κοινωνική της προσφορά και ο Παραολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας κ. Θεόδωρος Αλεξάς, καταγόμενος από τα Φιλιατρά.

Η χορωδία ROSARTE θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικα και γνωστά τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο με 70 παιδιά και εφήβους επί σκηνής.

Η πολυβραβευμένη παιδική χορωδία ROSARTE, έχει 16 χρόνια πορείας, αρχικά ως παιδική χορωδία της ΕΡΑ, αργότερα ως παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων, πάντα υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα. Ως ανεξάρτητη παιδική χορωδία η ROSARTE, λειτουργεί από το 2008 και αποτελείται από 240 επίλεκτα παιδιά ηλικίας 6 έως 19 ετών.

Η Χορωδία περιλαμβάνει τρία τμήματα, το τμήμα φωνητικής προετοιμασίας, το παιδικό και το παιδικό-νεανικό.

Στο παιδικό και παιδικό-νεανικό τμήμα, διδάσκει και διευθύνει η Ρόζη Μαστροσάββα.

Στο τμήμα φωνητικής προετοιμασίας διδάσκει η Όλγα Αλεξοπούλου. Στο πιάνο συνοδεύουν οι Τζένη Σουλκούκη και Μυρτώ Ακρίβου. Επίτιμος πρόεδρος της χορωδίας είναι ο Ακαδημαϊκός συνθέτης και Αρχιμουσικός, Θεόδωρος Αντωνίου. Η ROSARTE στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η χορωδία ROSARTE λειτουργεί ως φυτώριο ικανότατων και πεπειραμένων χορωδών, με δεκάδες συναυλίες ετησίως στο ενεργητικό τους. Σε κάθε της εμφάνιση η ROSARTE αποσπά διθυραμβικές κριτικές από ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η ROSARTE έχει χαράξει μία σπουδαία πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Είναι η μόνη ελληνική χορωδία που έχει κερδίσει δύο φορές χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδες Χορωδιών (GRAZ/Austria 2008 & RIGA/Latvia 2014) και συνεργάζεται τακτικά, μεταξύ άλλων, σε συναυλίες με όλες τις συμφωνικές ορχήστρες και τις επαγγελματικές χορωδίες της χώρας μας.

Ανάμεσα στις πιο αξιόλογες εμφανίσεις της αναφέρουμε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Χορωδιακή Ολυμπιάδα του 2008 (World Choir Games, Graz, Αυστρία), στην κατάκτηση του δεύτερου χρυσού της μεταλλίου στην Χορωδιακή Ολυμπιάδα στη RIGA της Λετονίας (World Choir Games 2014) και την κατάταξή της στις καλύτερες παιδικές χορωδίες του κόσμου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button