Lifestyle

Η πρώτη μεταλλαγμένη μπύρα εντυπωσιάζει

Μετά τους μεταλλαγμένους των X-Men τώρα οι ΗΠΑ μας συστήνουν και τη πρώτη μεταλλαγμένη μπύρα. Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν, για πρώτη φορά, μια μέθοδο, για να προσδίδουν στην μπύρα τη χαρακτηριστική γεύση του λυκίσκου, χωρίς η μπύρα να περιέχει καθόλου αυτό το φυτικό συσταστικό της.

Ό λόγος που χρηματοδοτήθηκε μια τέτοια έρευνα είναι ότι ο λυκίσκος είναι ένα φυτό που χρειάζεται μεγάλες ποσότητες νερού και λιπασμάτων για την καλλιέργειά του, η νέα μέθοδος, αν αξιοποιηθεί εμπορικά, μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση πόρων, ενώ θα μειώσει και την τιμή της μπύρας.

Τα αποτελέσματα ήρθαν πολύ πιο γρήγορα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και μιλούν για απέξαρτηση των βιομηχανιών  από το λυκίσκο μέσα στην επόμενη δεκαετία. Για όσους έχουν την απορία, οπτικά και γευστικά δεν είχαν καμία διαφορά, η μεταλλαγμένη με τη παραδοσιακή μπύρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button