Τεχνολογία

Η πρώτη μηχανή προσομοίωσης θανάτου

Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να δει πως είναι να πεθαίνει, σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας

Έτοιμη θα είναι σε λίγο καιρό η πρώτη «Μηχανή Αυτοκτονίας», μία συσκευή που θα προσομοιώνει τον θάνατο σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας και που τυπώνεται μάλιστα τρισδιάστατα.

Όπως δήλωσε κατά την παρουσίαση στην Έκθεση Κηδείας (!) του Άμστερνταμ, ο δημιουργός της, Dr Philip Nitschke, με την «Sarco» (προφανώς από την σαρκοφάγο), θα μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας με τα αντίστοιχα γυαλιά, πώς είναι να πεθαίνεις.

«Η Sarco προορίζεται να κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε θετικά για το θάνατο και να μην φοβούνται η σοκάρονται με το αναπόφευκτο. Στο τέλος όλοι θα πεθάνουμε. Όλο και περισσότεροι πλέον ενδιαφέρονται να μάθουν το πώς» εξηγεί.

Σύμφωνα με τον Nitschke, «ο θάνατος στη Sarco είναι ανώδυνος. Δεν πρόκειται για αίσθηση πνιγμού ή ασφυξία, καθώς ο χρήστης αναπνέει εύκολα σε περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου» και τονίζει πως η μηχανή θα λειτουργήσει πρακτικά όπου επιτρέπεται η ευθανασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button