ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Η Φλόγα κατά του παιδικού καρκίνου “άναψε” στην Κυπαρισσία

Εξαιρετική εκδήλωση απο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου χθες το απόγευμα διεξήχθη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας με θέμα «Το παιδί με καρκίνο στο σχολείο». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η σχολική σύμβουλος 6ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Μεσσηνίας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Κατά την εκδήλωση μίλησαν οι: Μάρω Τριανταφύλλου, ιατρός, μητέρα παιδιού με καρκίνο, με θέμα «Η ματιά του γονιού», Ζωή Σπανού, ψυχολόγος, εθελόντρια της «Φλόγας», με θέμα «Η ματιά του εθελοντή» και Θεοφανεία Σιούτη, δασκάλα, σχολική σύμβουλος 6ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Μεσσηνίας, με θέμα «Η ματιά του δασκάλου».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο ιατρός Χρήστος Σίνης, εκπρόσωπος της «Φλόγας» στην Κυπαρισσία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν Διευθυντής του Σχολείου, Νικόλαςο Τζώνης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κασίβελας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Νικόλαος Ανδρουτσόπουλος.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button